arkitektur foto Ukategorisert

Tjuvholmen – arkitektonisk mangfold

20. august 2012
I forrige uke var jeg nede på Tjuvholmen en tur med kameraet. Skal si det begynner å bli flott der! 
På sidene til Tjuvholmen.no kan man lese dette:
Arkitektonisk mangfold

En spasertur rundt Tjuvholmen blir som en oppvisning i europeisk arkitektur. Det er med vilje skapt et mangfoldig uttrykk, med omtrent to tredjedeler boliger og resten næringslokaler.

Selve masterplanen for utbyggingen av Tjuvholmen ble utformet av arkitektnestor Niels Torp. Han er en av landets mest anerkjente arkitekter, også internasjonalt. Ikke minst fordi han har tegnet og bygget slike ting som Vikingskipet på Hamar, Aker brygge og SAS’ hovedkontor utenfor Stockholm, samt hovedkontoret til British Airways.

(Det må forresten nevnes at min kjære jobber hos Niels Torp som 3d-designer! Det er jo stas :))

Med utgangspunkt i denne planen har utviklerne kunnet kontrahere arkitekter med ulike uttrykk. Det skaper variasjon og sørger for at opplevelsen av et stort utbyggingsvolum deles opp. I tillegg til de anerkjente arkitektene som har skapt byggene, har man også brukt mye ressurser for å skape uteområder som skal være til glede for innbyggere og besøkende, særlig har landskapsarkitektene Gullik Gulliksen og Bjørbekk & Lindheim bidratt til dette.
 Astrup Fearnley-museet, tegnet av arkitekten Renzo Piano
Kavringen Brygge 3 (skal bli leiligheter). Her hadde det ikke vært så ille å bo…

//
Tjuvholmen serves as a window to European contemporary architecture. This new neighbourhood is characterized by an intriguing architectural diversity and exceptional outdoor areas, all brought together by the master plan of one of Norway’s most acclaimed architects, Niels Torp. (Source)

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.