konkurranse samarbeid Ukategorisert

Ekstrem ReDesign – lag et kunstverk av avfall og vinn kaffemaskin

8. november 2012
Gjenvinningsbedriften TerraCycle arrangerer den kreative høstkonkurransen Ekstrem ReDesign. Målet med konkurransen er å spre budskapet om å «eliminere ideen om søppel» gjennom kreative innlegg som inspirerer andre til å se verdien i hverdagens søppel – og dermed øke bevisstheten rundt gjenvinning og gjenbruk.
Konkurransen går ut på at man skal lage et kunstverk, et møbel, et smykke, klesplagg eller lignende av avfall, der det anbefales at det består mest mulig av avfall som ellers ikke går til gjenvinning (f.eks. penner, lyspærer, CDer, kassetter, glass, metaller, lokk og korker). Temaet for kunstverket skal være kaffe, te eller kakao.
Vinneren av konkurransen får en T-55 TASSIMO kaffemaskin!
Jeg synes det er bra med fokus på gjenvinning og tipser dere derfor om denne konkurransen! Selv liker jeg veldig godt ideen om gjenbruk av avfall og synes som kjent at f.eks. lyspærer er en utrolig fin ting å gi en ny funksjon, som pynt eller vaser. Jeg har lyst til å være med i konkurransen, men har ikke helt funnet ut hva jeg skal lage ennå… tipper at mange av dere som leser her kan komme opp med en god idé og bli med!
Send et bilde av bidraget ditt til konkurranser@terracycle.no og fortell hvilke materialer du har brukt. Fristen for å sende inn bidrag går ut 21. november.
Mer informasjon om TerraCycle:
TerraCycles ambisjoner er å skrote selve ideen om søppel. Dette gjør de gjennom å skape nasjonale gjenvinningssystemer for søppelet som av ulike grunner ikke allerede gjenvinnes.
Det nye systemet går ut på å tilby innsamlingsprogrammer for søppel (de fleste helt gratis), og siden omvandle søppelet til et bredt sortiment av nye produkter og materialer. Med over 33 millioner mennesker som hjelper til med å samle inn søppel i hele 20 land, har en hindret milliarder av skrotenheter fra å havne på søppeldynga eller bli brent opp. I stedet upcycler (oppsirkulerer) eller resirkuleres søpla til over 1500 ulike nye produkter. Firmaet håper dermed å  kunne bidra til å skrote ideen om søppel gjennom å skape fungerende gjenvinningssystemer for alt som i dag kastes i søppelbøtta.
Her er et bilde fra TerraCycles hovedkontor:
//
TerraCycle’s purpose is to eliminate the idea of waste. They do this by creating national recycling systems for previously non-recyclable or hard-to-recycle waste. Anyone can sign up for these programs, called the Brigades, and start sending waste. 
Now they are inviting Norwegians to compete and make an art piece of waste, with a coffee/tea/cocoa-theme. The prize to win is a coffee machine from Tassimo.

1 kommentar

  • Svar Fabelaktig 10. november 2012 at 21:50

    Hei søte deg,

    Ønsker deg en nydelig helg, takk for at du titter innom og legger igjen de søteste ord! Du er underbar!
    klem Maia

  • Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.