DIY hobby laget av meg stjerne sy

DIY – Skinnstjerner

16. januar 2013

Skinn er kult og stjerner er kult – dermed ble det et førjulsprosjekt for meg å lage noen skinnstjerner! Eller lærstjerner, om jeg skal være helt korrekt.
Jeg fikk inspirasjonen i katalogen til Stoff&Stil og kjøpte både lær og hyssing i butikken på Alnabru. Så brukte jeg ei pepperkakeform til å tegne opp stjernene og klippet ut en hel haug. Deretter sydde jeg sammen to og to stjerner med symaskin og stappet litt saueull inni før jeg sydde helt igjen. (Saueulla fikk jeg fra mamma i posten, greit å ha vokst opp på gård!)

Jeg brydde meg ikke så mye om feste trådene, det ser ut som det sitter greit. Jeg sydde også uten å sette de sammen med knappenåler, det var heller lettere å klippe litt i kantene etterpå for å rette opp noen skeivheter 🙂 Hyssingen la jeg inn og sydde over. Symaskina kranglet litt underveis, så jeg tror kanskje den synes det ble litt i tjukkeste laget å sy gjennom to lag skinn, det kan nok muligens ha noe med at jeg ikke brydde meg med å bytte til mer passende nål… men det årna seg!

Noen av stjernene ble brukt som julekort i år – fint med en liten personlig vri på det, synes jeg.

Greia nå er at jeg faktisk har ganske mange stjerner igjen å sy… jeg rakk visst ikke alt jeg skulle før jul. På tide å gjøre ferdig førjulsprosjektene snart, kanskje? 🙂

Ellers måå jeg bare fortelle om den utrolig bra filmen jeg så på kino i går! «De urørlige» er en fransk komedie som traff meg rett i hjertet! Mitt tips er at du bare går og ser den, du kommer ikke til å angre! En liten kuriosa er at Dronning Sonja plutselig stod ved raden foran oss rett før filmen startet. I den stappfulle lille sal 3 på Saga ble det plutselig kongelig, og jeg må innrømme at jeg ble bittelitt starstruck… men så fanget filmen meg! 🙂

***Ann Merete

Følg meg gjerne på
Instagram: @annmeretes
Snapchat: annmeretes
Facebook: Kreativ-i-tet
Bloglovin’: Kreativ-i-tet

6 kommentarer

 • Svar Kikkis planet 16. januar 2013 at 09:06

  Nydelige stjerner! Og den filmen er utrolig flott!! Anbefales på det varmeste herfra også.

 • Svar (eddas) 16. januar 2013 at 09:21

  Kjempefine ble de…….kongelig seanse også ja..det er jo litt stas da:)
  fin dag til deg
  klemklem

 • Svar AC IN A BOX 16. januar 2013 at 19:31

  Stilige stjerner.
  Herlige bilder, liker stillebenet og bakgrunnen.

  Fin kveld til deg!
  – AC

 • Svar TorilFN 17. januar 2013 at 19:05

  Så utrolig kule!
  Flink du er!!
  Klem 🙂

 • Svar ReVinyl 20. januar 2013 at 15:23

  Kjempefine!

 • Svar mona.z 9. november 2013 at 14:43

  Lekre stjerner !!!! Har en gammel brun skinnkåpe, planer om å lage forskjellige ting av den. Håper det går å lime stjernene i stede for å sy. Flott blogg du har, den gir meg mye fin inspirasjon :-))

 • Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.