blomster DIY gang inspirasjon interiør kay arne Ukategorisert

Pimp that IKEA-møbel – mer fra entréen

20. august 2013

Jeg er ikke helt ferdig med gangen (eller entréen) her på bloggen ennå, for det finnes litt mer enn bare speil og vinballong der!

Kommer man inn døra, er det en vegg rett på høyresida, og her var det perfekt plass til skoskap fra IKEA! Jeg gikk for Hemnes, men har pimpa det litt opp på egen måte – slik at det ikke ser riktig såå IKEA ut. Ikke misforstå, jeg liker IKEA veldig godt, men vi kan vel alle være enige om at det finnes mange IKEA-møbler rundt om i de tusen hjem og det kan fort se likt ut…

På den øverste skuffen fant jeg ut at jeg skulle skru på knaggene fra HK Living som jeg bestilte hos Keiserens Nye Trær før i sommer. Jeg så egentlig for meg å ha dem på veggen et sted, men da ideen om å bruke dem som knotter til skoskapet datt ned i hodet, måtte jeg bare gjennomføre det! Synes det ble kult!

Videre har jeg alltid hatt lyst til å lage knotter av et skinnbelte, og her bød jo anledningen seg.

Jeg fant et belte på Fretex til 39 kr, og noen sekskantskruer på Clas Ohlson. Jeg kuttet opp beltet i 8 like deler, og så boret jeg hull til skruen på hver ende av skinn-delene. Skru inn, sett en mutter på baksida (min handyman sa at her burde man bruke låsemuttere for de sitter bedre!) og voila. Knotter ferdig!


Kay Arne er med 🙂

Vase fra Kähler, lysestake fra Kähler som jeg fikk i goodiebag’en på bloggtreff hos Alle Tiders Hjem, plante og potte fra IKEA, skjerf fra B.Young.

Jeg aner ikke helt hvordan jeg skal ha det oppå disse skapene ennå, men prøver ut litt forskjellig.
Sånn blir det gjerne når man flytter inn et nytt sted. Man må liksom prøve tingene litt her og der før de finner sin rette plass.

I tillegg til tingene jeg beskrev på bildet over, er det bokser fra Søstrene Grene, lysestake fra HAY og postkort (fikk lysestake og kort i goodiebag på #bloggbliss i København).

Oliventreet til venstre vant jeg i en konkurranse hos Kremmerhuset-bloggen i fjor. Det er heldigvis ikke ekte, for da hadde det nok vært dødt for lenge sida 😀

(Det rare blå lyset fra venstre der er forøvrig bare dagslys fra stua. Her i gangen er det bare lampelys, så bildene må redigeres litt og da blir vanlig lys litt blått…
Det lille rommet med svart gulv og tapet er i grunnen litt ubrukelig i utgangspunktet – så vi har tenkt å lage walk-through-closet der med knagger til ytterjakker, hyller oppunder taket og kanskje en skohylle til besøkende).

Noen nye strå har kommet i vindunken også siden forrige entré-innlegg. Vi hadde koselig besøk av mams&paps og storebror i går som tok med noen flere hjemmefra.

Liker du gangen vår? 🙂

***Ann Merete

9 kommentarer

 • Svar Rita 20. august 2013 at 09:32

  Så stilig! Flink og kreativ du er 🙂 De skoskapene ble jo helt nye 🙂 Takk for inspirasjon 🙂 Jeg er også på utkik på møbler til entréen i ny huset vårt, så har jeg vel kanskje overtalt mannen til å pusse opp dette rommet, før det vi egentlig hadde tenkt 😉 Klem Rita

 • Svar Annelise Edgarsdatter 20. august 2013 at 10:21

  Så koselig:) Flotte bilder hos deg. Fin tirsdag:)

  Annelise

 • Svar FjordBy 20. august 2013 at 14:26

  Skoskapene ble utrolig tøffe! Så enkelt, og så kult!
  Knaggene har ikke kommet opp til oss ennå, ikke helt ferdig med planleggingen, men dette ga meg i alle fall en ide 😉

  Flott gang!

  Ha en videre strålende dag!

  PS! Hils KajArne så mye da!

 • Svar Elisabeth, innerst i veien 20. august 2013 at 17:54

  Stilig! Tøft med de belte-knottene.

 • Svar Designlykke 21. august 2013 at 00:18

  Så fint det blir kjære deg!!! :)))
  Gleder meg til å se resten.

  Stoooor klem!

 • Svar omgdeterlina 21. august 2013 at 08:37

  Kjempefint 🙂 Håper dere ble enig om en film som begge ble fornøyd med. Her ble det action, så får jeg ta jentefilmene på egen hånd 😉
  L

 • Svar mille m 21. august 2013 at 16:00

  Så flott og kreativt) kjempefin gang))

 • Svar Pure Surface 29. august 2013 at 10:51

  Skapene ble kjempe fine, gleder meg til å se mer fra leiligheten. Gøy å flytte, da kan man style og ordne alt sånn man vill ha det=)
  Ha en fin dag.

 • Svar Inspirasjon fra Elin 18. september 2013 at 15:51

  Skapet ble mye finere med litt personlig preg. Har ikke tall på hvor mange slike IKEA skap jeg har sett.
  Jeg har faktisk brukt samme metoden med skinnbelter på et skatthold jeg har pusset opp.. Kult og litt annerledes 🙂
  Så gøy at du også er fra Hadeland det er jeg også:)

 • Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.