matoppskrift Ukategorisert

God middag – torsk med spekeskinke

31. januar 2014
Det er ikke så ofte jeg deler matoppskrifter her på bloggen, men i dag skal jeg gjøre et unntak! Jeg er nemlig bare nødt til å dele denne lille «hemmeligheten» som gjør at torskemiddagen får en skikkelig prikk over i’en. Ovnsstekt spekeskinke! Så crispy og litt salt – perfekt til torsk!
Siden jeg prøver å være ganske sunn om dagen og har kuttet ut en del raske karbohydrater, er denne middagen uten poteter, pasta eller ris. En god erstatning til dette er blomkålmos! Det fungerer både som en mos og en slags saus.
(Et annet tips for å være litt sunnere er å bruke mindre salt, og heller mer andre krydder (uten salt og sukker). Peppermix er for eksempel rik på smak og kan erstatte salt i mange tilfeller! Fersk hvitløk og chili setter også en god smak på maten).
Så, her kommer fremgangsmåten, det tar bare rundt en halvtime. Kanskje dette blir en middag i helga hos deg?
Torsk med blomkålmos, aspargesbønner og spekeskinke
 • Kok torsk (følg anvisningen på pakka)
 • Blomkålmos lages ved å koke blomkål til det er mørt. Putt det i blender’n sammen med litt smør og et hvitløksfedd, samt litt vann fra kokingen. Kjør til en jevn masse og smak til med litt salt og pepper.
 • Aspargesbønnene stekte jeg i litt olivenolje i ei panne og hadde på litt peppermix. Ikke stek så altfor lenge, men nok til at de blir litt halvsprø.
 • Spenkeskinka legges på bakepapir i stekovnen, 200 grader i ca. 10 minutter (eller til du ser de har krympet en del og blitt crispy).
Nyt!

//
A lovely dinner!
Boiled cod with mashed cauliflower, french beans and salted ham!
Yummi!

2 kommentarer

 • Svar Vibeke 31. januar 2014 at 09:35

  Tusen takk for oppskrift. Denne skal prøves!
  God helg til deg.
  klem Vibeke

 • Svar Turtledesign 31. januar 2014 at 09:54

  Mmmm, og nå som det er torskeseong! Vi skal snart ut på hytten og prøve fiskelykken. Fersk torsk er noe av det beste som fins! Og alltid åpen for nye torskeoppskrifter. Vi hadde også en super torskemiddag denne uken, stekt torsk med potetmos og revet gulrot med ingefær. NAM!
  Har du forresten prøvd jordskokk? Ikke sikker på hvordan den stiller seg med tanke på karbohydrater, men det er et supert alternativ til potet. Var faktisk det vi brukte her i landet før poteten kom. Blir en kjempegod mos til all slags sjømat, da den har en fin, naturlig sødme.

 • Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.