foto fototips interiør styling Ukategorisert

Kurs i fotostyling med Signe Schineller

8. april 2014
I går kom jeg hjem full av inspirasjon og med et litt klokere hode etter å ha vært på fotostylingkurs! Dette var del to, del en var jeg på i november og der lærte vi teorien. Nå skulle teorien ut i praksis, og det var med både litt nerver og forventning jeg møtte opp på Westerdals i går ettermiddag. Vi ble delt inn i grupper og skulle lage tre forskjellige stylinger. Kursleder Signe Schineller (Resignert) veiledet og hjalp oss underveis, og jeg føler jeg lærte masse! En ting er å lære teorien og se på andres bilder, noe helt annet er å faktisk gjøre det i praksis og bruke prinsippene man har lært!
Den første oppgaven var «magasinforside». Vi fikk utdelt tingene vi skulle bruke, og kunne velge oss et par ting ekstra blant alle rekvisittene på Westerdals. Sammen med Elin jobbet jeg fram dette resultatet, selvfølgelig med god veiledning fra Signe. Noen ganger er det bare et par ting som må flyttes på eller settes på en litt annen måte for å få det til å funke. Det beste tipset er å hele tiden ta bilder med kameraet for å se hvordan det blir. For en styling sett med det blotte øyet ser ikke likt ut gjennom kameralinsa.

Neste oppgave var å lage et mindre bilde, et stilleben eller utsnitt. Vi skulle prøve å holde en rød tråd i det, tenke som i en magasinartikkel, men allikevel få fram noe nytt. Vi prøvde mange forskjellige ting før vi landet på dette. Her også med god hjelp fra Signe. Det var f.eks. hun som satte opp hagegaffelen mot flaska. Nettopp for å understreke at det ikke trenger å være så mye fornuft i bildestyling, det er kult å overraske litt og gjøre noen sprell!
Et godt prinsipp å holde seg etter når man skal style for foto er «trekantprinsippet». Ser dere det i bildene?
Bryt gjerne også lange streker eller linjer. La ting overlappe. Pass på at elementer ikke ser for store ut i forgrunnen av bilde ved å bryte dem av med mindre gjenstander.

Til slutt skulle vi ta et «ovenfra og ned»-bilde. Her ble det en del prøving og feiling før vi fikk det til. Å se Signe foreslå ting og vise måter å gjøre det på var lærerikt, man får seg noen aha-opplevelser underveis!
Dette var et kurs i regi av Westerdals her i Oslo, og for å være med på denne praktiske delen av kurset må man ta teorien først. Du kan se kurstilbudet til Westerdals her om du er interessert. Jeg er ganske sikker på at de kommer til å sette opp flere av disse fotostylingkursene!

Her er gjengen som var på kurs i går samlet. Det er en fin gruppe å være i, man blir litt kjent på de timene man er der og er såpass få at kursleder har tid til å veilede og hjelpe alle.
Etter at vi hadde stylet og ryddet satt vi sammen og så på bildene i et auditorium. Her kunne vi kommentere hverandres stylinger og få enda mer inspirasjon.
Håper det blir tid til mer fotostyling veldig snart, jeg er gira!

//
Yesterday I went to a photo styling lesson! It was so fun and now I’m even more eager to style photos!

3 kommentarer

 • Svar (eddas) 8. april 2014 at 15:21

  Helt garantert kjempegøy 🙂

 • Svar tonje boganes 8. april 2014 at 17:15

  Hørtes gøy ut!
  Fine bilder, og flott stylet.
  Klem Tonje

 • Svar Har en drøm 10. april 2014 at 11:29

  Så gøy!
  Alltid stas og lære mer om styling og foto:)
  Ble jo knallbra dette, tipper du plukket opp endel gode tips ja:)

  Har lyst og gå et slikt kurs jeg og, men også et rent fotokurs, hadde vært stas:)

  Ha en fin fin dag!

 • Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.