inspirasjon interiør spiseplass stue styling Ukategorisert

Ei stue, seks stiler – se hvordan du endrer interiøret med enkle grep!

18. januar 2015

Jeg er veldig glad i stua vår, og det er nok det rommet som er mest fotografert og vist fram her på bloggen. Spisekroken spesielt! Det har nok mye å gjøre med den, etter min mening, lekre lampa som henger der, men også lyset. For ikke å snakke om tregulvet og takhøyden!

Selv om vi bruker leilighetens opprinnelige spisestue til kontor, og derfor har måttet møblere en litt utfordrende vinklet stue med både sofa og spisebord, synes jeg det funker! Selvfølgelig kunne vi ha ønsket oss større spiseplass, for skal vi ha flere enn tre gjester må ting flyttes på. Men alt i alt; veldig fornøyd.

I dag har jeg lyst til å vise noen forskjellige stiler jeg har stylet i stua det siste året, og fortelle dere hvordan man med forholdsvis enkle grep kan endre stilen sin ganske mye.

Spisebordet vårt er arvet og malt hvitt, stolene er en god blanding fra Skeidar, IKEA og Eames, og sofaen er fra Living.Taklampa er Copper Shade fra Tom Dixon. Stuebordet og skapene i stua er også fra IKEA. Gulvteppet er fra Teppeabo. Sofaputene er en blanding av selvlaget, HAY og Kremmerhuset. Den gule puffen er fra Kremmerhuset.

stue01Rosa pasteller: Rosa liljer, et pledd i pasteller og noen rosa detaljer gir en sommerlig følelse i stua. Bilder kan man gjerne lage selv, og på bordet ser dere et kunstverk inspirert av Kristina Krogh. Se her hvordan jeg lagde det. Farger på blomster, tekstiler og bilder kan gjøre om stilen raskt!

stue_08
Rosa krukke heter Bellino og er fra Kähler. Den var jeg så heldig å få i gave fra ei venninne! 🙂 (annonselenke)

stue02Gult og grønt: Ei stue full av grønne planter gir en frisk og levende stemning! Ved å hente igjen kobberdetaljene fra lampa i lysestaken og andre ting på stuebordet, får man en rød tråd i rommet. Bildet over spiseplassen er også selvlaget! Jeg tok bilde av ei dør nede på Grünerløkka og har printet det ut og limt det på et lerret fra Søstrene Grene! Døra ser ikke slik ut i dag, så det er kult å ha et kunstverk som ingen andre har!

stue03Monokrom stil: Plutselig blir jeg litt lei av farger og må rydde dem bort en liten stund. Med et stripete pledd (fra IKEA) og noen andre interiørdetaljer på bordet endres uttrykket. Kubuslysestaken i kobber følger med på nesten alle bildene, den får alltid stå framme! Enkle kirsebærgreiner rett før utstpring toner ned det grønne litt, men det er absolutt fint å blande inn grønne planter om man går for en svarthvit stil. I tillegg kan varmt tre, slik som tresoppen (fra Funghi) og apekatten på bordet være med på å myke opp. (annonselenke)

stue_09

stue04Jul: Saueskinn og røde detaljer, sammen med granbar og julepynt! Det er litt lite på veggen på dette bildet, men se så fint det blir å henge opp papirstjerner! (annonselenke)

stue_07

stue05Vinterstemning: Her tester jeg ut én farge sammen med det svarthvite. Mintblå som er en favoritt hos meg på sofapute og en vase. Et par grønne innslag , sammen med langhåret gulvteppe, strikkepute (fra mamma) og saueskinn, myker opp. I tillegg synes jeg gulvet gir varme og at rommet dermed tåler litt mindre farger innimellom. Her har jeg også laget bildene av diamanten og hodeskallen borte på spisebordet selv, sjekk her for å se nærmere på dem.

stue_10
Vasen og diamantskåla er fra Ferm Living. Lysestaken er en messingstake jeg har spraylakkert. Duftlys fra JOIK.

stue06Farger: Her prøver jeg ut rosa og gul i skjønn forening! To farger jeg synes går fint sammen og som gir en sommerlig stil. Pledd, planter og puter liver opp! Her er også det store bildet kommet opp igjen over spisebordet. Det må hvile innimellom, siden det gjør ganske mye ut av seg. Når det har stått på vent en stund er det godt å henge det opp igjen og det gir liv til hvite vegger og store flater. Bruk gjerne magasiner til å fargesette, slik jeg har gjort under stuebordet.

Hvilken stil liker du best av de jeg viser over?

(For å kommentere må du trykke deg inn på selve blogginnlegget og scrolle ned hit :))

//English recap
I guide you through some of the styles I’ve had in our livingroom!

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.