interiør jobb meg og mitt puter stue Ukategorisert

Grønt er skjønt – og ærlige tanker om frilanslivet

1. februar 2015

Livet som frilanser er gøy, spennende og variert! Samtidig er det skummelt, utfordrende og stressende. De siste par ukene har jeg følt litt på det å bli trukket i alle mulige retninger. Jeg er et menneske med samvittigheten skvulpende i hjertet og det å si nei har aldri vært lett for meg. Tiden skal fordeles rettferdig mellom jobb, trening, kosthold, venner, familie, kjæreste og egentid. Hvordan går egentlig den kabalen opp? I perioder gjør den ikke det og da er det alltid noen av de jeg nevnte som vil lide.

I en oppstartsperiode som jeg er i nå med firmaet mitt, må jeg naturlig nok bruke mye tid på jobb. Kvelder og helger blir gjerne brukt foran PCen. Samtidig nyter jeg friheten og fleksibiliteten i det å kunne jobbe hvor jeg vil, når jeg vil. Og jeg kan treffe folk på en kaffe midt på mandagsformiddagen om det passer seg sånn. Jeg nyter det, samtidig som det stresser meg. I hele mitt 33-årige liv har jeg vært et rutinemenneske. Det har vært skole, utdannelse og jobb innenfor gitte tidspunkter. De siste 8 årene har jeg hatt en 9-17-jobb hvor alt det andre jeg skulle gjøre i livet måtte skje utenfor akkurat dét tidspunktet. Nå er plutselig er alle rutiner kastet opp i lufta og jeg har ikke klart å fange alle når de datt ned igjen. Litt bevisst, for jeg skal innrømme at energien min var rimelig støvsugd i høst. Jeg har gitt etter behovet for å la ting flyte litt og virkelig kjenne på frihetsfølelsen. Samtidig begynte jo hjulene å rulle i firmaet og det har vært ting å ta tak i! Ingen 100 %-stilling ennå, men nok til at jeg har hatt ting å drive med. Jeg har prøvd å finne ut hva det er jeg faktisk skal gjøre, og har allerede lært noen viktige ting om hva jeg liker mer og hva jeg kanskje ikke liker så godt.

Nå skriver vi februar 2015 og jeg har vært i frilansbobla mi i fire måneder allerede! Jeg kjenner at det er på tide å skape litt flere rutiner og struktur i arbeidshverdagen. Samtidig vil jeg holde på friheten og fleksibiliteten. Er det mulig? Jeg håper det! Og jeg har innsett at den dårlige samvittigheten først og fremst sitter inni hodet og hjertet mitt. For venner, familie og kjæreste forstår jo at jeg innimellom må si nei. Og jeg forstår selv at det ikke er alle jobber eller samarbeid jeg bør eller skal si ja til. Og so what om de fleste middagene er halvfabrikata eller jeg ikke kommer meg på trening så ofte som jeg føler jeg burde? Det finnes en balansegang og jeg håper jeg klarer å finne den. For noen ganger er det faktisk helt ok at jeg synker ned i sofaen foran TVen og ser på en film, leser et magasin eller i ei bok. Uten å FØLE at jeg egentlig burde gjort noe annet. Det er ikke så lett, men jeg øver meg. For det er faktisk jeg som er sjefen min nå, 100 %. Og det er jeg som veit aller best hvordan jeg skal ta vare på meg selv.

nyeputer02

I går innvilget jeg meg en (nesten) full hviledag. Det gikk ikke helt knirkefritt, for følelsen av at det er jobb jeg burde gjort, folk jeg burde møtt og kropp som burde vært trent slapp ikke helt taket. Jeg klarte allikevel å slappe ganske godt av i sofaen, blant myke sofaputer og saueskinn. Tre nye putetrekk har faktisk funnet veien hit fra H&M Home. Jeg prøver meg på litt grønt, hva tror dere? Planta bak sofaen er en slags kastanjebusk. Veldig grønn og litt rar, men den frisker godt opp! Jeg får litt vårfølelsen når jeg ser inn i stua nå 🙂
Jeg satser på at jeg klarer å koble ut i dette sofahjørnet litt mer framover, det tror jeg både kropp og sinn ikke har så vondt av.

Noen som har lyst til å dele noen tanker om frilanslivet og det å starte opp for seg selv? Hvordan løser du fokus, struktur og samvittighet?
(PS: For å kommentere må du trykke deg inn på selve innlegget via overskriften).

//English recap
Some thoughts about working freelance and how I’m going to prioritize my time. Sometimes I just feel that everyone and everything needs attention, and I’m not able to give a 100 % in all aspects of life at the same time. A result of that is me feeling guilty for neglecting friends, family, boyfriend, job, workout or alone time. Some have to suffer when others get my attention. How do I sort this out? I think a lot of it is in my head and that I need to find the balance in life. Being a freelancer is new to me, and I need some time to find out how I’m going to do this and structure my days. At the same time I enjoy the feeling of freedom and flexibility and I don’t want to loose that. Alone time and some time off to read magazines or books, or watch TV is good for me, and I hope I’m able to do this without the feeling that I should work or do something else.
Yesterday I enjoyed the day (almost) off, and spent some quality time with the sofa. Some new pillowcases from H&M Home brightens up our living room. What do you think about going green? Spring feeling! 🙂

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.