DIY gjenbruk laget av meg

DIY – Lag din egen dot-vase

22. februar 2015

Noen ganger kan en idé bare dukke opp fra intet. Eller kanskje jeg har sett det et sted før, gjemt det bak i hjernen til seinere og så popper det plutselig fram? Ikke veit jeg, og det er godt mulig denne idéen ikke er min sånn originalt, men i går skulle jeg på «Strikk & drikk» og måtte finne på noe å lage. Jeg har hatt disse hvite filtkulene liggende siden før jul, og har vurdert fram og tilbake hva jeg skulle gjøre med dem. Plutselig tenkte jeg at en dot-vase hadde vært morsomt å lage!

Jeg tok ikke bilder underveis, men her kommer det en liten forklaring på hvordan du kan lage en slik.

Du trenger:
– Et tomt middagsglass, f.eks. Dolmio
– Limpistol (evt. allroundlim, men limpistol funker helt klart best!)
– Filtkuler (mine er fra Søstrene Grene)
– Evt. garn

DIY_dotvase02

Jeg hadde et dolmioglass jeg hadde limt på garn en gang før, og fant ut at jeg ville bruke det som base. Du kan bruke et glass uten garn også, men du må fjerne papiretiketten først, samt vaske glasset. Det er mulig at det er lettere å lime filtkulene på garn enn rett på det glatte glasset, så hvis du vil ha på garn starter du med å lime på dette helt øverst. Ta på lim underveis mens du surrer garn jevnt nedover glasset.

DIY_dotvase03
Deretter begynner du å lime på filtkuler. Jeg startet nederst og hadde på lim både på glasset og etter hvert på filtkulene for å feste dem til hverandre. Når du starter på runde nr. to kan du ha lim på filtkulene under, og på glasset. Fortsett oppover til du har dekket hele glasset. Jeg valgte meg ut noen mintgrønne og mosegrønne filtkuler som jeg puttet litt tilfeldig innimellom de hvite. Dette velger du jo selv, og det finnes filtkuler i masse forskjellige farger. Bare sjekk hos Søstrene Grene, de har mye å velge blant.

DIY_dotvase04

Her har jeg satt noen tørre kvister i vasen, men den kan jo fylles med vann og brukes til friske blomster også. Bare pass på at du ikke får vann på filtkulene, jeg er ikke helt sikker på hvor mye av det de tåler.

Likte du dette? Trykk gjerne på den blå liker-knappen under her 🙂

diy dotvase med filtkuler

//English recap
I made a dot vase from a glass jar and felt bullets! Attach the felt bullets with glue to the jar, one by one. Glue them both to the glass and to each other. To make the vase a bit more playful I added some colored dots here and there.

***Ann Merete

Følg meg gjerne på
Instagram: @annmeretes
Snapchat: annmeretes
Facebook: Kreativ-i-tet
Bloglovin’: Kreativ-i-tet

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.