DIY tre fine på fredag Ukategorisert

Tre fine DIYs på en fredag vol. 27

27. februar 2015

Først noen ord om tid.
Det er blitt en klisjé, men tida forsvinner fortere enn klokka går føles det ut som. Hvor blir tida av? Hva bruker vi tida på? Hvorfor føler noen at tida står stille mens andre aldri kan få nok tid?

Jeg er så heldig at jeg har det bra, og det meste jeg gjør er fine ting. Jeg skulle gjerne hatt enda mer TID til å gjøre flere ting, eller mer tid til å gjøre det jeg allerede gjør. Men døgnet har ikke mer enn 24 timer, og da må man utnytte dem på best mulig måte. Jeg gjør vel egentlig ikke alltid det. Er jeg egentlig til stede i tida eller er jeg alltid litt foran?

Etter at jeg startet opp mitt eget firma og kan jobbe med ting jeg digger opplever jeg mer og mer at jeg faktisk ER i nuet. Det er vanskeligere å distrahere meg, jeg kan glemme å svare på meldinger eller mail (ikke så veldig lenge da, men jeg trenger liksom ikke å svare med en gang…) og jeg har ikke så ofte tendens til å sveve ut med å gjøre ti ting på en gang lenger. Konsentrasjonen er på vei tilbake. Jeg er her og nå. Det betyr ikke at jeg ikke tenker framover eller bakover lenger, det tror jeg bare er naturlig. Det MÅ jeg gjøre for å strukturere ukene og dagene mine. Men å være til stede i det jeg gjør, det er en lykkelig følelse.

En kan si mye om tid, og jeg synes bloggkollegaen min i United Bloggers, Trine med bloggen Klisjéhjemmet, skriver så godt om det. Hun tenker klokt om den generelle tidslinja, hvorfor vi ikke lever i nuet og hva man tenker om dem som kanskje ikke følger den opplagte og vedtatte tidslinja mange mener man bør.

Jeg håper du ikke har falt av ennå, for NÅ kommer dagens tre fine DIYs! Og siden innledningen er det den er, er det kanskje ikke så overraskende at dagens tema er klokker! Jeg har funnet tre stilige klokker du kan lage selv og henge på veggen. Den ene er formet som et fjell, den andre har en knall farge og den siste er i marmor!

Jeg håper du får en deilig fredag og ei fin helg! Og ironisk nok; kanskje du kan prøve å glemme klokka litt og leve i nuet. Å lage ting har ofte den effekten.

DIY fjellklokke // Mountain clock

diy_mountain_clockFoto: Say yes

Først ut er en kul fjellklokke fra Liz med bloggen Say yes. Kjenner du noen med båndsag eller er så heldig å ha en selv (gjett hvem som ga kjæresten det til jul…:-D) er det bare å sette i gang sagingen! Du finner urverk og visere i hobbybutikker og i flere nettbutikker. Bare å søke etter det i din foretrukne søkemotor. Ta en tur til Say yes for å se bilder og forklaring på hvordan du kan lage denne klokka.

DIY colorblock-klokke // Color block clock

diy-color-block-clockFoto: Almost Makes Perfect

Neste klokke ut er det Molly fra Almost Makes Perfect som står bak. Hun har brukt et hobbysett med en treklokke og urverk, og har malt klokka med såkalt «colorblocking» (hva er det fornuftige norske ordet for dét egentlig?). Hvis man har et bor kan man egentlig bruke hva som helst som klokke, det viktigste er jo å få viserne på plass. Sjekk ut Almost Makes Perfect for å se hvordan du kan lage ei slik klokke.

DIY marmorklokke // Marble clock

diy_marble_clockFoto: BRIT + CO

Sist, men ikke minst: Marmorklokke! Her har Kristi fra BRIT + CO ganske enkelt borret et hull i en marmorflis og satt på visere. Utrolig enkelt og lekkert! Jeg tenker at om du ikke har tilgang til en marmorflis, kan du heller ta en treplate eller lignende og sette på kontaktplast med marmormønster! Sjekk ut BRIT + CO hvordan du kan lage denne, der ser du en liten vri på klokka også. Jeg sier bare: Gull…!

//English recap
Today’s theme is time and clocks! These three clocks are so stylish! Check the links to see how you can make these. Have a nice weekend!
DIY Mountain clock – Say yes
DIY Color block clock – Almost Makes Perfect
DIY Marble clock – BRIT + CO

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.