Fra skrivehjertet Ukategorisert

– Jeg trener ikke for å bli tynn ….eller?

13. april 2015

Hva motiveres du av? Hvordan fortsetter du uten å gi opp? Hvorfor fortsetter du?

Livet med alle sine aspekter og gjøremål. Vi drives framover. Vi må framover. Mot hva? Suksess? Glede? Penger? Oppmerksomhet? Ro? Kjærlighet?

Jeg har tenkt mye på motivasjon i det siste og hva det er som gjør at jeg driver med det jeg driver med. Hvorfor blogger jeg? Hvorfor er jeg på Instagram? Hvorfor trener jeg? Hvorfor spiser jeg sunt? Hvorfor møter jeg venner? Hvorfor går jeg på kurs? Hvorfor tar jeg bilder? Hvorfor driver jeg med interiør? Hvorfor er jeg i et forhold? Hvorfor står jeg opp om morgenen?

Hva er motivasjonen? Og er den riktig og dermed sterk nok?
Er motivasjonen fornuftig? Prøver du å overbevise deg selv om at du gjør dét eller dét fordi det er det som er smart eller «riktig», eller kjører du på med din egen overbevisning? Hører du på andre eller følger du hjertet ditt?

Les også: Jeg har funnet ut at jeg skal bli…

kaffekopp2

Hva visualiserer du når du trener? Når du lager den sunne salaten eller når du går til jobb hver dag? Hva er det som får deg til å nå det målet du hadde satt deg, hva motiverte deg på veien?

Hvorfor skal jeg trene? Er det for å få føle meg bra i spesielle klær? For å vedlikeholde kroppen, helsa og ryggen? Hvorfor skal jeg spise sunt? For å veie mindre eller for å ta vare på helsa og energien? Hvorfor jobber jeg med det jeg gjør? Fordi jeg vil tjene masse penger eller fordi jeg vil ha det gøy med det jeg driver med? Hvorfor blogger jeg? Fordi jeg vil få tilbakemeldinger og kommentarer eller fordi jeg føler jeg har noe å si og inspirere med?

Det er sammensatt og det er noen ganger litt komplisert. Det ene går nesten ikke uten det andre. Men jeg må velge hva som er aller viktigst. Hva som driver MEG framover. Det kan være noe helt annet enn hva du motiveres av. Noe helt annet enn hva folk rundt meg mener jeg bør motiveres av. Det som får meg til å kjenne inspirasjon, sommerfugler i magen og målbevissthet.

Les også: Den ambivalente følelsen av å være en sosial einstøing – og om å bli kjent med seg selv

Også må jeg huske på det og dra det fram. Når jeg får lyst til å grave meg langt ned i sofaen og titte på en tv-serie i flere timer i stedet for å jobbe. Når jeg ser inn i kjøleskapet og skal finne jordbær med vaniljekesam i stedet for iskrem. Når jeg føler dørstokken er tre meter høy før en treningstur og jeg kommer på femti andre ting jeg heller må gjøre. Når jeg har ti blogginnlegg som surrer rundt i hodet uten at de kommer ned på «papiret». Når jeg ikke helt skjønner hvordan jeg skal komme i gang med den oppussingen. Når jeg ikke klarer å forstå hvordan jeg skal kunne prioritere kurs foran jobb. DA skal jeg grave i meg selv og kjenne på følelsen av mestring. Følelsen av glede og inspirasjon. Og til slutt, sånn uten at jeg merker det, blir kanskje magemålet mindre slik at buksene passer bedre, bloggen vokser sakte, men sikkert, jeg blir den frilansjournalisten jeg drømmer om og pengene blir tjent! Uten at det egentlig var hovedmotivasjonen.

Hva motiveres DU av?

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.