inspirasjon interiør omtale Ukategorisert

Jeg er interiørekspert i VG!

6. mai 2015

Jeg ble kontaktet av en journalist i VG/Dine Penger i forrige uke som ville intervjue meg om interiørmoten for 2015 og mine beste tips til hva som er kult å ha hjemme nå! Slike forespørsler er både utrolig kule og på samme tid veldig skumle. Først tenker den lille djevelen på den ene skuldra «Haha, DU interiørekspert? Skal liksom DU fortelle andre folk hva de skal ha i hjemmene sine?». Engelen/Pippi på den andre siden prøver å få ordet og sier høyt og tydelig «…men det er jo en grunn til at de spurte deg! Av alle med interiørpeiling så spurte de DEG!»

Så ja, det siste der er det jeg prøver å høre på og tenke når jeg ser reportasjen som er ute på VG.no nå! Sammen med tre andre dyktige damer sier jeg noen ord om hva jeg tror om interiørmoten i år (se nederst i dette blogginnlegget), i tillegg til at jeg har laget to kollasjer med interiør på budsjett og interiør i luksusklassen.

Luksusrom (verdi 56 937 kr)

luksus_annmereteFoto: Forhandlerne / Kollasje: Kreativ-i-tet

Taklampe, Non Random, moooi / Room21 (5377,-)
Plakat, Hairy Mary av Sanna Wieslander / Lobelia (799,-)
Stol, Fritz Hansen 7 stol, jubileum rosa / Verket Interiør (5397,-)
Bordlampe, Magnor Skog lampe Gran / Verket Interiør (5390,-)
Pute, Senze of Joy / Milla Boutique (1190,-)
Bord, Tall Mini O Table Marble / Hviit.no (4390,-)
Ullpledd, Animana / Bolina (3999,-)
Lenestol, Fritz Hansen Ro / Room21 (20950,-)
Herbarium, Quartz No.2 / Eske interiør (1450,-)
Teppe, ZigZag / Room21 (7995,-)

Budsjettrom (verdi 16 578 kr)

budsjett_annmereteFoto: Forhandlerne / Kollasje: Kreativ-i-tet

Taklampe, Cotton / Ellos (1499,-)
Plakat, Black Feather / Interiørbazar foto (490,-)
Stol, Vilmar / IKEA (295,-)
Bordlampe, House Doctor The Bottle / Keiserens Nye Trær (1699,-)
Pute, Guri kobber/ Hansen & Dysvik (150,-)
Bord, Måne / Ellos (799,-)
Pledd / H&M Home (299,-)
Lenestol, Baloo / Skeidar (8999,-)
Glasskuppel, Dome cactus hands up / Keiserens Nye Trær (349,-)
Teppe, Dustine / Ellos (1999,-)

Bilde fra den delen av saken der jeg bidrar:

VG_DinePenger_mai2015

Her er hele teksten jeg sendte inn

Generelle tips og tanker om interiørmoten i 2015:

Det er litt forskjellige tendenser og retninger i interiørbildet om dagen. Boheme-stilen er på full fart inn og vi ser at elementer fra denne stilen blandes inn i minimalismen. Kurver, grønne planter, tepper med mønster og håndlagde, naturlige ting myker opp det ellers svarte, hvite og grå. Her i Norge blir vi flinkere til å velge norsk design, og håndverk og hjemmelaget får høyere status.

Interiøret har vært lyst lenge, men nå tør vi litt mer. Vi blander inn mørkere elementer som f.eks. svarte kjøkkeninnredninger, mørkere veggfarger og tekstiler. Blått og grønt er én retning av fargeskalaen vi går i, vi er inspirert av naturen, havet og det jordnære. Men vi ser jo både oransje og pastellfarger i trendbildet også, så det er egentlig bare å finne seg noe man liker.

Jeg tror trenden med marmor og metaller vil fortsette i 2015. Vi får bare flere farger å velge i! Vi ser også at det har blitt veldig populært med plakater på veggene, og utvalget blir bare større og større. Kunst trenger ikke lenger å være dyrt! Grønne planter må også nevnes. Å innrede med det er en enkel, men effektfull måte å skape liv i interiøret på.

Mitt tips er i grunnen å følge hjertet og det du liker best. Plukk med deg det du liker av trendene og bland det sammen med det du har fra før. Selv liker jeg å mikse brukt med nytt og hjemmelaget. Jeg handler nok selv mest i budsjettkategorien og går ikke av veien for å shine opp eller fikse på et møbel slik at det får en kulere stil.

– Ann Merete

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.