17. mai blomster DIY laget av meg

Slik farger du hvite blomster

12. mai 2015

Dette tipset kom jeg over på en av mine researchrunder på nettet, og jeg måtte bare prøve! Farging av hvite blomster! Jeg hadde en idé om at dette kunne bli kult på 17. mai-bordet, og kjøpte derfor inn hvite nelliker og blå konditorfarge.

For å farge blomster trenger du:
– Hvite blomster
– Glass
– Vann
– Skje
– Konditorfarge
(Jeg kjøpte konditorfarge på Rafens, men jeg tror sånn du får kjøpt i butikk også funker. Jeg fant bare ikke vannløselig konditorfarge i noen av matbutikkene jeg var innom, for nå har de tydeligvis startet med en slags paste-farge på tube. Mulig den er vannløselig, er det noen som vet?)

farge_blomster02

Start med å ha noen dråper av konditorfargen oppi vannglassene. Rør godt med ei skje.

Les også: DIY girlander til 17. mai!

farge_blomster03

Sett blomstene i vannet. Allerede etter noen timer vil du se at blomstene begynner å ta farge!

TIPS: Hvis du vil ha en tofarget blomst kan du kutte stilken i to på langs og sette en del av stilken i blått vann og den andre delen i f.eks. rødt vann.

farge_blomster04

Her har blomstene stått i blått vann over natta. Jeg satte dem i klart vann når jeg følte de var blå nok, og de mistet ikke blåfargen sin av den grunn.
Jeg valgte å ikke dekke bordet med dem denne gangen, siden det allerede var nok stæsj på bordet som det var, men kanskje noen ble inspirert til å prøve? Disse sammen med røde nelliker blir jo veldig kult på 17. mai!

PS: Se hvordan du kan dekke bordet til 17. mai her!

***Ann Merete

Følg meg gjerne på
Instagram: @annmeretes
Snapchat: annmeretes
Facebook: Kreativ-i-tet
Bloglovin’: Kreativ-i-tet

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.