event iittala inspirasjon Ukategorisert

Frokostdate med Iittala og Fiskars

29. mai 2015

På onsdag var frokostbordet dekket med alskens godsaker og oppgradert tjue hakk fra den vanlige (kjedelige) frokosten jeg pleier å innta på mitt eget lille kjøkken. Iittala og Fiskars inviterte til frokostdate med presentasjon av nye produkter og inspirerende frokostforedrag!

iittalafrokost01
Jeg husker da jeg ble invitert til slike ting før, da jeg var fast ansatt, og gremmet meg over at jeg aldri fikk det med meg fordi jeg var stuck på kontoret. Nå derimot, styrer jeg jo min egen arbeidsdag, og da er det veldig hyggelig å være med på litt av det som skjer.

iittalafrokost02
Frokosten fant sted i Studio Dreyer Hensley, et stilig lokale med Akerselva som nærmeste nabo på Lilleborg. Jeg kjenner jeg veldig gjerne kunne bodd på et sånt sted, eller kanskje hatt kontor og fotostudio i ett; hvor kult hadde ikke det vært!?

iittalafrokost03
Så mange gode spiselige fristelser på bordet, som var dekket på med nyhetene fra Iittala og Fiskars. I denne lanseringen er det frokoksten som er i fokus, med ulike redskaper i Fiskars GO BREAKFAST-serie. En smart eggedeler med plass til eggeskallet, var en ting jeg merket meg spesielt. Jeg liker også veldig godt de nye glassene fra Kastehelmi-familien hos Iittala (de jeg var så heldig å få låne med meg på 17. mai-borddekkingen). Kastehelmi-serien ble designet allerede i 1964 av Oiva Toikka, og Kastehelmi betyr «duggdråpe» på finsk. Det har kommet noen krukker med lokk i denne serien også, verdt å sjekke ut!

iittalafrokost04
Vi fikk et inspirerende frokostforedrag fra Ina-Janine Johnsen som driver matbloggen «Mat på bordet«. Det finnes selvfølgelig trender i matverdenen også, og vi fikk lekre bilder av den ene frokostretten etter den andre. Det sies at det hotteste hotte på frokostbordet framover kommer til å være havregrøten, så endelig føler jeg meg litt trendy i matveien også 😀 Mulig jeg må oppgradere litt med kjøleskapsgrøt som står over natta, og noen fancy bær. Sjekk bloggen til Ina for flere frokostforslag!

iittalafrokost05
Her er et nytt tilskudd til Iittalas interiørkolleksjon, bordet Plektra! Det er en mellomting mellom et sidebord og en krakk, laget av bjørkefinér og inspirert av formen til et gitarplekter. Designeren som står bak er nederlandske Ineke Hans.

Mett i magen og glad i kroppen kunne jeg et par timer etterpå spasere fornøyd ut fra frokosten, til en solrik flott dag i Oslo. Påfyll på denne måten ga mersmak!

– Ann Merete

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.