DIY interiør tre fine på fredag Ukategorisert

Tre fine DIYs på en fredag vol. 40

5. juni 2015

Åh, jeg ble så inspirert av et foredrag om «slow living» på et frokostevent jeg var på i går. Stresser vi ikke litt mye rundt? Alt skal gå fort, både internett, maten, treningen, jobben… det meste haster! Hvorfor det egentlig? Skal vi rekke mest mulig på kortest mulig tid og hvorfor skal vi eventuelt det? Hva skjedde med å sette seg ned og ta en ordentlig god pust? Hvile øynene på en blomsterbukett for eksempel. En som står helt stille og bare er fin i seg selv. Kanskje lukte litt på den. Tenke litt på hva man driver med og hvorfor man gjør det. Utøve kvalitet i stedet for kvantitet. Vurdere om man har det man trenger og kanskje innse at man ikke har behov for så mye når alt kommer til alt. Gjøre ting på egne prinsipper og ikke la seg stresse av hverken e-poster, telefoner eller andre ting som prøver å få en til å forte seg. For hvis man aldri virkelig tenker over hva man driver med eller er til stede, fordi man alltid tenker på det neste man må gjøre, hva er det da som er vitsen med å gjøre alt?

Dette hadde egentlig ikke så mye med de tre DIY’ene jeg har funnet til dere i dag å gjøre, men kanskje noen ord det går an å tenke på inn mot helga. Kanskje du og de rundt deg rett og slett skal ta en planløs, fri og ledig søndag? Ligg i senga til over 12, spis frokost der og les bok. Eller fortell hverandre en god historie. Prøv å roe ned. Får du det til?

Eller kanskje DIYs er meditasjon for deg. Sett deg ned med noe du liker, la tankene fly og hendene jobbe. Kanskje et av disse prosjektene er noe å prøve seg på?

Ønsker deg ei fin og sakte helg.

DIY bartralle // Bar cart (IKEA hack)

DIY_bar-cart-ikea-hackKilde: Sugar & Cloth

En ganske vanlig IKEA-hylle kan bli en ganske så stilig tralle! Om det er bartralle du trenger, eller kanskje ei hylle du kan flytte litt rundt på, kan du ordne deg det både raskt og billig! Hylla på bildet har Ashley og faren hennes laget, og du finner bilder og beskrivelse for hvordan du kan gjøre dette på bloggen Sugar & Cloth!

Les også: Uteromsinspirasjon til varme sommerkvelder

DIY fargerik dørmatte // Colorful modern door mat

diy-modern-floor-matKilde: Shop sweet things

Jeg synes dørmatter er litt vanskelige. Det er ikke mye som er fint, og vi ender som regel opp med en sånn brun litt kjedelig, en. Da er det jo supert å se at man faktisk kan sprite opp dørmatta hundre hakk med spraymaling! Jeanne med bloggen Shop sweet things har laget denne matta i lilla, rosa og grått, men du kan jo velge akkurat hva slags farger du vil! Sjekk innom Shop sweet things for å se hvordan du lager denne!

Les også: Sunn og enkel helgekos – Jordbær med sjokoladetrekk

DIY hjørnestang // Corner organizer

DIY-Corner-OrganiserKilde: Design*Sponge

Hjørner er noen ganger litt vanskelige å utnytte i høyden, synes jeg. Denne idéen fra Francesca med bloggen Design*Sponge var derfor fiffig! Hun har brukt et par håndkleknagger og ei trestang til å lage dette stilige opphenget. Smart å henge planter i, kanskje med makramé? Ta turen bort til Design*Sponge for å se fremgangsmåte!

– Ann Merete

follow us in feedly

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.