kjøkken Ukategorisert

Kjøkkenet – og tanker om oppussing og gjenvinning

8. juni 2015

kjokken_spiseplass_kreativ-i-tetJeg fikk endelig ryddet i hylla over spisebordet på kjøkkenet! Den hadde visst endt opp som rotete lagringsplass i stedet for den utstillingshylla den er. Jepp, den ER jo det! Er ingen grunn til å legge skjul på dét.. 😉 Det er jo litt farger ellers i rommet, så nå endte hyllepynten opp som ganske nøytral. Rommet er jo forholdsvis lite, og jeg ønsker ikke å gjøre det altfor travelt for hodet å være der inne heller.

Oppussing av kjøkkenet står på planen, og forhåpentligvis er vi snart i gang med å måle og planlegge IKEA-innredning. Jeg hørte det var litt ventetid på den modellen jeg har sett for meg, så det er vel egentlig bare å kaste seg rundt! På veggen der bordet står nå ser jeg for meg å få en slags barløsning med oppbevaring under halvparten av benken. Der vil vi legge til rette for litt ordentlig kildesortering med plass til både flasker, glass og metall, papir osv. så slipper vi å ha dette hist og her. For selv om forskerne mener gjenvinningen går opp i spinningen, synes jeg det er viktig at hver og en tenker over hva de kan gjøre for miljøet. Hvis alle driter i kildesortering og gjenvinning hjelper det jo i hvert fall ikke!?

Jeg tenker som Simona, som blir intervjuet i artikkelen, at det handler om holdninger og hva vi lærer de som kommer etter oss. Det handler kanskje ikke om hvilken effekt det man gjør hjemme på kjøkkenet har, men hvilke tanker og valg det gjør at man tar i andre sammenhenger. Hva med å ta toget i stedet for å fly? Ta trikken i stedet for bilen? Kjøpe mat med mindre emballasje? Ta med vannflaske hjemmefra i stedet for å kjøpe en ute hver gang? Det er kanskje naivt, men jeg har alltid ment at utrykket «alle monner drar, sa musa og pissa i havet» har noe for seg.

Synes du det er noen vits å kildesortere?

– Ann Merete

follow us in feedly

6 kommentarer

 • Svar Emma 3. oktober 2015 at 11:26

  Så utrolig fin og nyttig blogg dette er. Jeg fant bloggen deres da jeg søkte etter tips om oppussing av bad, som jeg selv har blogger om og holder på med her hjemme 🙂
  Jeg fikk mange gode tips her fra 🙂 Så tusen takk. Ta gjerne turen innom min blogg en gang å se hva jeg skriver.
  Hilsen Emma http://emmaoglars.no/2015/09/13/kjokkenet/

  • Svar KREATIV-I-TET 4. oktober 2015 at 21:36

   Hei Emma!
   Så hyggelig at du likte bloggen min, det gjør meg glad 🙂 Jeg skal titte innom bloggen din også 🙂
   Ha en fortsatt fin kveld!

  • Svar Therese JF Fahlström Svendsen 3. februar 2020 at 11:45

   Emma – jeg trenger sårt å få kontakt med deg 🙂 har besøkt bloggen din emmaoglars.no, men der er det ingen kontaktopplysninger til dere. Kan du vær så snill å sende meg en e-post? therese@fsvendsen.com (beklager til denne blogginnehaveren for å kræsje inn her!)

 • Svar Emma & Lars 16. november 2015 at 22:12

  Hei Ann-Merete 🙂

  Vi er 2 par som skal pusse opp/bytte kjøkken selv og googlet litt på om andre blogget om det også. Og da kom vi over din blogg 🙂 Du har en flott blogg og mye nyttig informasjon som vi tenker å ta med oss 🙂 Stå på! 🙂
  Ta gjerne en titt innom vårt blogg http://emmaoglars.no/2015/09/13/kjokkenet/
  Og en kommentar er alltid hyggelig 🙂

 • Svar Kaia 25. januar 2017 at 15:21

  Ved oppussing av leiligheten vår bestilte vi gulv og vegger av mikrosement hos Fokhus. Materialet er slitesterkt og ser ganske fint ut. Er fornøyde med resultatet.

  • Svar annmerete 27. januar 2017 at 13:49

   Det ser ut som et spennende materiale, har sett flere bruke det. Brukte dere det på badet, eller på andre rom i leiligheten også?

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.