matoppskrift Ukategorisert

Oppskrift: Sunne banan- og jordbærispinner

12. august 2015

Det er bare å innrømme det først som sist: Is er min store svakhet. Spesielt fløteis med vanilje og sjokoladebiter. Men det kan jeg jo ikke spise støtt og stadig for da blir jeg ei kule til slutt. Da er det fint at det finnes litt sunnere alternativer som også er gode! Siden sola titter fram og det plutselig ble litt sommervær igjen her i Oslo i dag tenkte jeg det kunne være perfekt med en liten pinneis-oppskrift på bloggen. Oppskriften fant jeg opprinnelig på bloggen Five Heart Home, men jeg gjorde et par små forandringer slik at isen ble så sunn som mulig (kuttet ut sukker blant annet). Sjekk oppskriften litt lenger ned!

banana_strawberry_popsicle04

Utgangspunktet for isen ble noen litt overmodne bananer vi hadde liggende her. Jeg synes ikke de er så gode å spise når de blir på overtid, men jeg har lest at å lage is av frossen banan er helt genialt. Jeg delte derfor opp bananene i skiver og frøs dem en dag i forveien.

Ingredienser til banan- og jordbæris:
170 gr jordbær
1 ss sitron
2 ss vaniljeyoghurt
1 ss melk

Ha alt i blenderen og bland sammen. Hell jordbærblandingen i isformene slik at de blir halvfulle, og la det stå i fryseren en times tid.

200 gr banan (frossen)
5 ss melk
1,5 ss sitron

Kjør alt i blenderen til det blir en myk masse. Det er faktisk supergodt å spise isen som den er allerede nå, så gjør det om du ikke gidder å vente på ispinner 😀
Hvis du ikke spiser det opp, ta isformene ut fra fryseren og hell bananblandingen oppå jordbærblandingen. Sett inn i fryseren igjen og vent noen timer. Så er det bare å kose seg.

banana_strawberry_popsicle02

Isformen jeg brukte er av merket Nicolas Vahé og den kjøpte jeg i nettbutikken Frøken Rosa. Jeg synes trepinnene (som følger med) er så søte, det står «100% HOME MADE» på dem 🙂

banana_strawberry_popsicle03

Mmm, nå kan jeg bare hente meg en is hver gang jeg fyser på noe, for dette er jo ikke annet enn sunt og godt!

– Ann Merete

Likte du dette? Trykk gjerne på den blå knappen under her og del med vennene dine, da blir jeg glad! 🙂

//English recap
A weakness I have is the urge for icecream.. made of dairy with vanilla and chocolate chips.. mmmm.. but I can’t eat that very often, unless I want to end up round like a ball.. Well, I don’t so lucky for me there are some healthy and good alternatives! These banana and strawberry popsicles are both yummi and fresh so what’s not to like? 🙂
I found the original recipe at Five Heart Home but made some small changes.

Strawberry Banana Popsicles
170 gram strawberries
1 tbs lemon juice
2 tbs vanilla yoghurt
1 tbs milk

Put everything in your blender and mix. Pour the mixture in the ice pop molds (halfway full) and freeze for one hour.

200 gram frozen banana
5 tbs milk
1,5 tbs lemon juice

Put everything in your blender and mix. You can eat it now if you want to, it’s actually a very good icecream allready! If you don’t eat it, take out the ice molds from the freezer and pour the banana mixture over the frozen strawberry mix. Freeze for some more hours.

Did you like this? I’d love for you to click the blue button 🙂

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.