hverdagsliv Ukategorisert

10 ting jeg gleder meg til i september

2. september 2015

Jeg snur om kalenderen og det står september. Den første høstmåneden sier «hei» og smiler. Om ikke glovarmt, så ihvertfall med et mildt drag om munnen. Den gråter også litt, for sommeren som er over. Sommeren som nesten ikke kom og som gikk så fort. Tårene renner ned på kinnene og drysser over oss jordboere som titter opp og drar jakka litt tettere rundt oss. Vi finner igjen skjerf, ull og ei litt tjukkere jakke og tenker at vi er klare. For september kan være litt lunefull. Varme, sprakende og klarblåe dager der sola fortsatt flørter over kinnene våre, men kalde, frostrimete netter som gir tåkete morgener. Jeg gleder meg i grunnen til denne måneden og her er det noen grunner til hvorfor… (Alle foto: Ann Merete Slåttland)

#HØSTFØLELSEN
Jeg får en følelse av «ny start» på høsten. Det henger kanskje igjen fra skoledagene? Blanke ark og fargestifter, kalenderbok som skal fylles opp, planer som legges. Høsten ligger blank foran meg med et hav av muligheter. Og helst skal man rekke over så mye man kan. Travle, men morsomme dager. Kreativiteten våkner liksom etter en dormende sommer. Energilageret er fylt opp og vi kjører på! Høsten fremmer også lysten til å endre garderoben litt, finne fram tjukkere klær og vanter. Støvlettene og boots’ene man gjemte bort i vår hentes fram, eller kanskje man har planlagt å investere i et par nye? Ikke noe er som å tråkke rundt i varme sko mens man snuser inn klar høstluft.
hoest01

#KREATIV ENERGI
Ja, for jeg kjenner at et eller annet kreativt i meg våkner nå som høsten banker på. Jeg gleder meg til å lage meg tid til å gjøre noen prosjekter SELV igjen, det har det vært altfor lite av i år! Det er gøy å lenke til andres kreative DIYs, men det beste er jo å gjøre noe selv 🙂
DIY_dotvase03

#BLOGGING OG JOBBING
Det er så gøy å kunne si at jeg gleder meg skikkelig til blogging og jobbing framover! Jeg har flere spennende samarbeid på gang her på bloggen, og jeg kan endelig bruke mer tid på å blogge også. For nå kan jeg faktisk endelig si at bloggen er en del av jobben, og det beskrives bare med: DIGG! Jeg håper det fortsetter sånn, det er faktisk en utrolig god følelse å kjenne at man har bygget opp noe selv og legge energi inn i det! DET er noe som driver meg.
kalenderbok01

#LOPPEMARKED
Yes, loppissesongen er i gang og endelig er det faktisk noe jeg trenger! Jeg har et litt ambivalent forhold til loppemarkeder, det må sies, men hvis jeg har et mål tror jeg det blir lettere. Noen ganger synes jeg det blir litt mye folk, litt spisse albuer og litt for trange og svette gymsaler… Uansett, jeg skal blant annet titte etter ei hylle til å henge på toalettet, samt noen andre morsomme ting jeg håper å kunne gjøre noe kreativt med utover høsten.
loppis01

#DESIGNER’S SATURDAY
Førstkommende lørdag (og søndag) er det noe som heter «Designer’s Saturday» her i Oslo. Det er en utradisjonell utstillermesse der 180 utstillere er fordelt på 28 showroom og 10 stoppesteder rundt i Oslo. På lørdagen er det for de som jobber i bransjen, mens på søndag er det åpent for alle! Jeg gleder meg til å busse rundt i Oslo og få med meg den eneste norske visningen av møbler, tekstiler, belysning, gulv og andre interiørvarer som er åpen for publikum. Se mer info her.

#SOFAKOS
Noe det har vært veldig lite av i år, sammenlignet med før, er sofakos! Jeg unner meg dessverre litt lite avslapningstid, og sitter for det meste foran PCen og jobber/blogger/surfer/gjør research/kommuniserer når jeg er hjemme. Men det er såå viktig med de pausene der jeg bare skrur av det digitale og setter meg i sofaen med analoge magasiner eller bøker, en tekopp og kanskje en bit mørk sjokolade. Eller ser på TV, for noen ganger det greit å bare la underholdningen komme helt uanstrengt til meg. Nå som høsten er på vei er det jo på tide å tenne masse telys igjen også, jeg gleder meg! Kattene gleder seg også, de elsker jo å ligge tett inntil i sofaen og få kooos.
nyeputer01

#OPPUSSING
Jeg må vel innrømme at jeg både gleder og gruer meg til dette. Husker dere jeg skrev om toalettet jeg skulle pusse opp? Vel… det står nå der uoppusset ennå, det. Det eneste jeg har gjort er å grunne veggen som skal helsparkles og så kom jeg ikke videre. Jeg gruer meg nemlig litt til sparklingen, for jeg har aldri gjort det før. Også får jeg liksom aldri tid til å prioritere det. Men i september SKAL jeg gjøre det. Seriøst! Kjøkkenet skal vi også i gang med å pusse opp, og det gleder jeg meg til. Det skal bli såå godt å få et funksjonelt og fint kjøkken! (Under ser dere inspirasjonstavlen min for toalett-oppussingen).
inspocollage_toalett
#TV-SERIER
Sånn innerst inne er jeg en liten TV-slave. Akkurat nå føler jeg meg ganske rehabilitert og ser egentlig ikke på noe som helst. Eller jo, Jakten på kjærligheten liker jeg å få med meg, og Grey’s Anatomy. Ellers er det lite jeg har fått med meg. Men bare jeg har NOE å se på, er jeg fornøyd, jeg. Det står i grunnen veldig mange TV-serier på «to see»-lista, men jeg aner ikke når jeg skal få tid…

#SKOGSTURER
Jepp, jeg ble litt gira etter den lille fjellturen jeg tok meg på Geilo i helga, og har tenkt å bruke Oslo-marka mer fremover. I stedet for å stå inne på tredemølla, kan jeg jo heller dra opp til skaugrensa og gå innover der i stedet? Jeg elsker jo lukten av skog og mose, og føler at lungene får seg en skikkelig rens når jeg går en tur i skauen. Når sola skinner skal jeg derfor komme meg ut, det er en avtale med meg selv.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#TRENING OG SUNT KOSTHOLD
Jepp, jeg skriver at det er noe jeg gleder meg til, selv om det til tider er hardt, slitsomt og jeg blir drittlei. Jeg begynte å kjenne at en del av klærne mine strammet litt mer enn de burde og har tatt noen grep. Jeg følger dette opplegget og føler selv at det går ganske greit. Jeg var kanskje ikke helt lur siden jeg startet i forrige uke, som var en av årets mest travle jeg har hatt noen gang, men det gikk faktisk ganske bra. På presseeventene unnlot jeg bare å spise det usunne og jeg hadde med meg mat de dagene jeg skulle være lenge ute. Jeg har kutta ut cola zero og funlight, og prøver å vende meg til å drikke vann til alle måltider. Det er ganske lite karbohydrater, MYE proteiner og ren mat. Det viktigste for meg er egentlig ikke å følge en rigid plan, men å skjerpe hjernen, kutte ut godteri, ferdigmat og raske karbohydrater. OG å bevege meg mer. Det er farlig hvor immobil man kan bli av å ha hjemmekontor… Om det har gitt noen synlige resultater ennå sånn etter snart to uker, vet jeg ikke helt, men det FØLES sånn ut ihvertfall. Jeg har mer energi, er mindre trøtt, føler meg bedre og jeg har bedre struktur. Også er jeg motivert! Jeg håper det fortsetter sånn 🙂
Hva gleder du deg til i september?

– Ann Merete

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.