trend Ukategorisert

Hot right now: Handmade

17. september 2015

Tendensene og trendekspertene sier det alle sammen om dagen; nå er det håndlaget, håndverk og tradisjon som gjelder. Vi vil fylle hjemmene våre med naturmaterialer, helst i lyst tre, mørk marmor, glass, terrakotta, ull, lin, stein og keramikk. Vi skal lage ting selv med hendene, eller velger ekte håndverk i nordisk design. Vi er opptatte av hvor ting kommer fra og vil ha varige materialer. Det er bedre å reparere enn å kjøpe nytt og vi er rett og slett litt lei av storforbruket.

Både på Gave- og Interiørmessen (som nå skal hete Oslo Design Fair fremover) og på Designers Saturday satt det mennesker og viste publikum hvordan møblene lages med hendene. Det legges tid, nøysomhet og følelser inn i arbeidet som gir møbelet eller gjenstanden den kvaliteten vi ønsker.

handmade02

Fargene vi inspireres av er selvfølgelig grønt og blått, men også jordnære og varme farger som bordeaux, terrakotta, oker, kanel og konjakk. Strikking er trendy som aldri før, vi vever, fletter kurver og drømmer oss tilbake til tresløyden på ungdomsskolen. Finér på vegger, gulv eller møbler er veldig hot, på hyllene skal vi ha grønne planter og i kjøleskapet er det kortreist mat.

Les også: Hot right now: Mørkegrønn

Og stolene ved spisebordet har en historie og er unike og solide. Ihvertfall når jeg får spart i noen år først…

handmade03

PS: I oktober, nærmere bestemt 16.-18. går Interiør & Boligmessen i Bergen av stabelen og temaet for messen er nettopp «Handmade is the new black». Jeg tar turen vestover den helga og gleder meg masse til å se de forskjellige utstillerne!

Hva synes du om denne trenden?

Les også: Mørkeblå trend

– Ann Merete

Alle foto: Ann Merete Slåttland

2 kommentarer

 • Svar Rita 17. september 2015 at 09:14

  Jeg syns det er et paradoks at stilen tilsier håndlaget, nordisk, kortreist osv, men at man helt ukritisk velger å bruke engelske uttrykk. At Gave- og Interiørmessen midt oppe i denne trenden velger skifte til engelsk navn. At Interiør- og boligmessen i Bergen har tema på engelsk. Engelsk brukes i reklamesammenheng helt ukritisk, ofte ett eller to ord eller navn ispedd norsk. Unødvendig, og frustrerende for en som er glad i språk. Både norsk og engelsk. Men alt til sin tid, og bare ett av gangen. Dagens lille hjertesukk herfra….

  • Svar KREATIV-I-TET 17. september 2015 at 11:56

   Hei Rita! Takk for kommentaren din. Jeg synes det er noe i det du sier, men kanskje språket henger litt etter? Mulig det blir en trend (engelsk ord…) etter hvert at vi tar tilbake det norske språket også? Selv er jeg også veldig glad i språk, og synes det er gøy å leke seg med å blande både norsk og engelsk (som titler på blogginnlegg f.eks.). Noen ganger høres det (dessverre) rett og slett bedre ut på engelsk…
   Det at Gave- og interiørmessen nå bytter navn har mye å gjøre med at man vil prøve å sette Oslo og Norge på kartet utenlands. Ingen der ute vet hva Gave- og interiørmessen på Lillestrøm er, men Oslo Design Fair vil forhåpentligvis vekke interesse utover landegrensene og få verden interessert i norsk design. I tillegg til messen på Lillestrøm vil det skje ting i hovedstaden også og kanskje det kan bli slik at folk fra utlandet kommer på messe i Oslo slik som nordmenn reiser ut i verden til Sverige, Italia og Nederland?
   Hvorfor messen i Bergen har valgt et engelsk slagord må de nesten svare på selv 🙂 Så får vi håpe at reklamebransjen klarer å skille på norsk og engelsk, lære seg å luke ut orddelingsfeil og bruke språk til å skape virkning – ikke kun fordi det er kult.

   Ha en fin torsdag! 🙂

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.