design dyr interiør kay arne Ukategorisert

Ny venn til Kay Arne?

23. september 2015

Aller først: For dem som ikke vet hvem Kay Arne er: Han er apekatten fra Kay Bojesens univers som flyttet inn hos oss for 2,5 år siden og fikk både navn og sin egen Facebook-page. (Les min kjærlighetserklæring til Kay Arne her). Så fikk eieren litt for mye å drive med og Kay Arne ble bare hengende i String-hylla som pynt. Han fikk faktisk være med til København i sommer, men ellers er det litt trist og stille for han. Nå har Kay Bojesen lansert en ny liten venn i serien med dyr og denne gangen er det hunden Tim! Så nå lurer jeg på om ikke Kay Arne kanskje må få en liten venn slik at dagene hans ikke blir så kjedelige. Hva tror du?

tim02
Fra pressemeldingen:
Kay Bojesen var en stor dyrevenn. I sin levetid ga han liv til et helt sirkus av tredyr, og de er alle fulle av sjarm – fra den eksotiske elefanten til den vennlige dachsen. Denne høsten har Kay Bojesen Denmark igjen funnet frem hundebåndet og lufter en ny design fra arkivene: Tim. En kvikk og uttrykksfull terrier i miniatyrutgave, som Kay Bojesen skapte i 1935, og som til tross for sin lille størrelse er en stor nyhet.

tim03
Kay Bojesen elsket hunder. Med deres imøtekommende og elskelige vesen inkarnerer de hans finurlige og sympatiske designunivers, og Kay Bojesen arbeidet også mer intenst med denne dyrekategorien enn med noen annen. I løpet av 30-årene skapte han flere hunder, med dachsen Pind som sjarmerende fortropp, og i 1935 kom miniatyrhunden Tim til. Selv om Tim er et av Kay Bojesens aller minste dyr, er den lille terrieren samtidig et av de finest bearbeidede. Den sirlige barten som kjennetegner rasen, er raffinert utført med en enkel utskjæring, og hodet, som kan dreies rundt, gjør Tim til et av Kay Bojesens mest uttrykksfulle dyr.

tim04
Med hodet på skrå betrakter Tim verden med et nysgjerrig blikk og understreker at det er bedre å være liten og våken enn stor og slapp, også i treuniverset. Kay Bojesen navnga selv den lille terrieren Tim og formga den i både lyse og mørke tretyper, men alltid uten hundebånd og halsbånd, for Tim går naturligvis sine egne sjarmerende veier. Når Kay Bojesen Denmark denne høsten slipper trehunden Tim løs i to varianter, natureik og røkt eik, så det er mulighet for å starte en ren Kay Bojesen-kennel av små firbente venner.

tim05
Verdt å nevne er også en annen nyhet Kay Bojesen kommer med i høst: Hesten.
Hesten er laget av oljet valnøttre, og utgjør også enda et familiemedlem til Bojesens mørke treunivers, som også omfatter dachshunden. Det er en original figur fra begynnelsen av 1930-årene, som var utgangspunktet for den eksotiske sebraen som merket lanserte i våres.

tim06
Kay Bojesen er berømt for sin evne til å vekke tre til live. Med sine stive, dreide ben og sin markante manke er Hesten et flott eksempel på Kay Bojesens magiske «touch». Trefigurens deler har ingen bevegelighet, men likevel er designet fullt av livaktighet. Med sine våkne øyne, sin krumme hals og sin majestetiske høye hale er hesten klar til galopp når som helst, og det er kun en tynn skinnsnor som holder fantasien og farten i tøylene. Hesten er – i likhet med dachsen Pind – utført i massivt oljet valnøttre, som gjør den eksklusiv og opplagt som blikkfang på skrivebordet, i hyllen og på hedersplass i stua.

tim07

Fikk du lyst på en av disse? Jeg vurderer Tim veldig sterkt altså. Man kan vel gi Kay Arne en julegave, eller? Selv om han er en ape av tre..? 🙂

Foto og tekst: Pressemelding fra Geelmuyden Kiese / Rosendahl Design Group

– Ann Merete

2 kommentarer

 • Svar Katrine / Nordisk rom 25. september 2015 at 06:25

  Så søt, har en terrier hjemme selv, en levende altså, han gjester ig iblant!
  Fyller åtte år snart, kanskje han må hylles med en Tim?
  Eller kanskje mest til meg da☺️
  Ha en fin fredag!

  • Svar KREATIV-I-TET 25. september 2015 at 13:28

   Hihi, ja jeg synes nesten terrieren din må få en liten Tim – evt. du da 😉 Kan vi ikke bruke hunden og Kay Arne som unnskyldninger, da?
   Fin fredag og god helg til deg også! 🙂

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.