DIY tre fine på fredag Ukategorisert

Tre fine DIYs på en fredag vol. 53 [kjøkken]

2. oktober 2015

Hei på deg på fredag!
Har du gledet deg til ukeslutt? Det har jeg, for i dag er jeg ute og rusler i byen med mamma. Innimellom tar hun seg en bytur også gjør vi et eller annet koselig som å gå på museum, oppdage noe nytt og spise og skravle. Så denne fredagen er rett og slett en fridag med kos!

Egentlig synes jeg det er helt på sin plass for i går var det akkurat 1 år siden jeg startet som selvstendig næringsdrivende. 365 dager siden jeg stod der helt løsrevet, uten en fast jobb å gå til og med mulighetene foran meg. Når jeg tenker tilbake på året ser jeg for meg mye jobbing, fleksibilitet og en utvikling i den retningen jeg har lyst til å gå. Jeg har lært masse, oppdaget nye sider ved meg selv og funnet ut hva jeg vil og hva jeg ikke vil. Også er jeg i grunnen litt stolt av meg selv, om det er lov å si. Stolt og ganske spent på hva det neste året vil bringe.

Dagens tre DIYs har kjøkkentema. Jeg falt veldig for den hjemmelagde kaffetrakteren og måtte fylle på med flere fine ting man kan lage til kjøkkenet. Noen ganger er det bare de siste detaljene som må til for å sette prikken over i’en (og ikke full renovering som fortsatt er nødvendig her).

Jeg håper du får en herlig fredag og ei godt start på helga!

DIY kaffetrakter i kobber // Copper Coffee Maker

DIY_coffeemakerKilde: HomeMade Modern

Denne kaffetrakteren ser utrolig stilig ut, og ikke altfor vanskelig å lage heller. Jeg fant den på siden HomeMade Modern og der ligger det både instruksjonsbilder og -video. Jeg vil tro at du kan finne slike kobberrør og -fester på f.eks. Clas O. så her burde det være store muligheter for de fleste til å få til en hjemmelaget kaffetrakter.

Se også: Flere ting du kan lage selv til kjøkkenet

DIY kjøkkenhylle // Kitchen Storage Wall

DIY_hylleKilde: heju

Oppbevaring kan vi vel aldri få nok av? Denne hylla fant jeg på den franske bloggen heju, og selv om jeg ikke kan fransk har man jo alltids Google translate til å hjelpe seg. Man trenger en perforert hardboardplate på 60 cm x 60 cm, en 5,7 cm bred og 0,9 cm tykk brakett, spraymaling, seks dørhåndtak til skap, en sag, en drill, skrutrekker, lange skruer (3 mm x 30 mm) og korte skruer (4mm x 16 mm), og planker til hyller/bokser. Start med å spraye hardboardplaten i ønsket farge. Så kutter du til hylleplater og lager bokser i ønskede størrelser (eller kanskje du har funnet noe ferdig du kan bruke?) og fester alt med braketter og skruer når plata er tørr.

Les også: Flere ting du kan lage til oppbevaring

DIY tørkerullholder i skinn // Leather Paper Towel Holder

diy_leather_paper_towelKilde: Martha Stewart

En tørkerullholder som henger på veggen frigjør plass på kjøkkenbenken. Denne i lær og tre fant jeg hos Martha Stewart. Du finner illustrasjonsbilder og beskrivelse der, så gå inn og ta en titt.

Les også: Min kjøkkeninspirasjon

Jeg håper du ble inspirert!

– Ann Merete

//English recap
DIY Copper Coffee Maker – HomeMade Modern
DIY Kitchen Storage Wall – heju
DIY Leather Paper Towel Holder – Martha Stewart

2 kommentarer

 • Svar Camilla 2. oktober 2015 at 22:50

  Så fin DIY kjøkkenhylle! Hvor får man tak i slik perforert plate? 🙂

  • Svar KREATIV-I-TET 4. oktober 2015 at 21:34

   Hei Camilla! 🙂 Nå har jeg søkt og søkt rundt på nettet, men jeg klarer ikke å finne noen i Norge som selger slike plater. Det nærmeste jeg kommer er «perforerte verktøyplater», men de er gjerne i metall. Det man kan gjøre er å bore hull selv, men det tar jo litt tid da… men om man gidder så blir det sikkert like bra! 🙂

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.