DIY tre fine på fredag Ukategorisert

Tre fine DIYs på en fredag vol. 58

6. november 2015

God morgen, kjære fredag!
Jeg gnir meg i øya og strekker meg. Dyna er god og varm og jeg døser litt. Det er helt stille rundt meg. Men så hører jeg litt summing fra en radio, den står selvfølgelig på NRK P1. Alltid. Det knirker litt i noen sko som går på gulvet over meg. Jeg står opp, trekker på meg kosebukse og ullsokker. Opp trappa. Snuser inn lukten av fyr i peisen og nytraktet kaffe. Setter meg ned på pinnestolen ved kjøkkenbordet og heller en skvett med melk i den svarte kaffen. Det knitrer i peisen. Det er ingen vanlig fredag i by’n. Jeg er heme og koser meg glugg.

Det beste med å være frilanser er nettopp det å være «fri». Fri til å sitte hvor jeg vil for å jobbe. Bare jeg har tilgang til strøm og internett kan jeg i grunnen være hvor som helst. Og akkurat nå er jeg heme på Hadeland. Det må til i blant og det er litt for lenge siden sist. Fri for meg er å ikke måtte være et sted til en viss tid hver eneste dag. Det er å være fri til å strukturere dagene som jeg vil. Så jeg skal være helt ærlig å si at selv om jeg har likt å jobbe på kontor de siste par ukene, har det også rokket litt ved frilanstilværelsen. Fordi jeg i tillegg til å jobbe på kontoret også har måttet jobbe hjemme og fordi jeg plutselig måtte forholde meg til klokkeslett hver dag. Og da ble det plutselig veldig lite fri. Det er et luksusproblem og jeg klager ikke. Jeg bare sier at det ble veldig annerledes enn det har vært det siste året. Så en kombinasjon tror jeg i grunnen hadde vært perfekt. Det beste fra to verdener, på en måte. Og det er vel litt sånn jeg ser for meg at det blir framover, for så lenge det jeg jobber med er så kult, møter jeg gjerne opp på et kontor til et visst klokkeslett.

Så… siden jeg er i «kontormodus» om dagen har jeg funnet tre fine DIYs som nettopp har med kontor å gjøre. Noe som hjelper til med å organisere og holde orden på kontorpulten. Og det beste er at det ikke ser veldig vanskelig ut å lage tingene heller!

Jeg håper du koser deg på denne novemberfredagen. Uansett om du er på kontoret, hjemme eller et helt annet sted. Og du, jeg har lyst til å høre hva frihet er for deg! Legg gjerne igjen en kommentar om du har lyst til å dele

DIY magnetisk bindersholder // Magnetic desktop set

diy_magnetic_desk-accessoriesKilde: Earnest Home co.

Er du en sånn som har binders og nåler slengende rundt? Denne lille magnetiske boksen synes jeg er ganske genial. Og superenkel å lage! Det er Erin med bloggen Earnest Home co. som har kommet med idéen. Du trenger en papp-boks med lokk (tror de har sånne på Panduro), magneter og litt maling. Sjekk Earnest Home co. for å se hvordan du gjør det.

Les også: Drømmestolen på drømmekontoret mitt

DIY oppgradert IKEA-kommode // Revamped IKEA organizer

diy_spraypainted_ikea_organizerKilde: HelloLidy

IKEA selger disse fine små trekommodene som er supre å ha til oppbevaring oppå skrivebordet. Eller ved siden av om du ikke har plass oppå. Noen ganger er det finest å bare la kommodene være som de er, det lyse treet er jo veldig fint, men andre ganger har man kanskje lyst til å jazze det opp litt. Her har Lidy med bloggen HelloLidy spraylakkert sine kommoder, og for å lage det kule mønsteret har hun bare satt på maskeringstape før spraying. Se mer informasjon om prosjektet hos HelloLidy.

Les også: Slik styler du hyllene hjemme – få orden!

DIY nøkkelring // Wooden key fob

diy-wooden-key-fobKilde: Bungalow M.

Roter du febrilsk rundt i veska etter nøklene dine hver gang du skal ha tak i dem, kan dette være noe for deg. Mary Beth fra bloggen Bungalow M. har laget en veldig enkel, men stilig nøkkelring av treperler, gulltape og skinnsnor. Lim en stripe gulltape på hver trekule, la sinnsnora gå gjennom nøkkelringen før du trær kulene på snora og lag en knute i enden. Flere bilder finner du hos Bungalow M.

Les også: DIYs for oppbevaring av småting

Gooood helg!

***Ann Merete

2 kommentarer

 • Svar Janniche 7. november 2015 at 18:49

  Frihet for meg er ca det samme som for deg:-)
  Jeg har akkurat opprettet mitt eget firma, men jobber i tillegg like mye som før i min «vanlige» jobb. utrolig slitsomt, ikke minst for kreativiteten. Håper å kunne trappe ned på den vanlige jobben etterhvert, men pr nå er det ikke mulig.
  Men selv om det er MYE jobb om dagen føler jeg at jeg er på sporet av noe skikkelig bra, og da er det greit liksom 🙂

  Ønkser deg en deilig helg, i morgen SKAL jeg ta helt fri 😉 (Det skulle jeg i dag også, men du vet… ble ikke helt sånn;-))

  Klemmer, Janniche

  • Svar KREATIV-I-TET 8. november 2015 at 12:49

   Puh, to jobber høres slitsomt ut! Men som du sier; når du føker at du er på sporet av noe bra så er det enklere å legge inn ekstra innsats. Jeg håper du lykkes med det du vil og at du ikke sliter deg ut på veien! <3 Jeg har ikke tatt heeeelt fri en eneste dag denne langhelga hjemme, og kjenner egentlig litt på det. Men… så husker jeg på at jeg faktisk kan reise ei langhelg bort sånn og fortsatt jobbe med det jeg liker best.

   Håper du får ei fin ny uke og at søndagen er helt FRI! 😉

   Klemmer!

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.