Fra skrivehjertet Ukategorisert

Ordene mine forsvant

9. januar 2016

Jeg lever av ord. Av å formulere små og store ord til korte og lange setninger. Bokstaver settes sammen og lager tekster som folk vi lese. Helst skal mottakerne føle seg inspirert og tenke at dette er noe de vil fortsette å konsumere.

Jeg lever av bilder. Vakkert lys og fine farger. Teknikk, komposisjon, uttrykk. En stylet virkelighet der hybelkaninene ikke har plass.

Jeg lever av å dele. Formidle. Kunnskap, kreativitet, tanker, meg selv. Fakta, research og inspirasjon. Glede, følelser, tanker.

Rett før jul stoppet det. Ordene forsvant og jeg ble helt tom. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Ingenting føltes riktig. Bokstavene dannet ingen ord, de bare virret rundt for seg selv uten mål og mening. Det ble stille. Jeg ble stille.

Les også: Dette lærte 2015 meg

Hvorfor?

Jeg var sliten. Jeg var så sliten at jeg begynte å lure på om jeg skulle treffe veggen. Ingen motivasjon, ingen kreativitet og ingen glede over å skape eller dele. Ingen energi igjen, og en uggen følelse av å tenke på hva jeg burde gjøre eller skulle ha gjort. Jeg orket faktisk ikke å pynte alt jeg skulle til jul en gang. Jeg kjente meg kvalm da jeg så bort på PCen. Det var ikke gøy lenger.

For store forventninger til meg selv blandet med et ønske om å levere inspirerende ord og fine bilder i alle kanaler. En forkjølelse som trakk all energi ut av kroppen. Lange arbeidsdager, nesten aldri pause. Perfeksjonisten som prøvde å late som om hun ikke var det lenger. Sosiale forventninger. Fullpakket måned.

Hva skjedde?

Les også: 10 ting jeg gleder meg til i januar

Jeg tok meg fri. Helt fri. 22. desember hadde jeg siste arbeidsdag. 23. desember skrev jeg «God jul» her på bloggen og så logget jeg av. Jeg åpnet ikke PCen før det hadde gått godt over ei uke. Jeg var hjemme på Hadeland. Sov masse, fikk litt frisk luft, ble skjemt bort med god mat. Så på TV, leste magasiner. Hadde ferie. Så nødvendig og så riktig!

Plutselig begynte hjernen å våkne igjen. Motivasjonen prikket meg i siden og lysten til å skape ord igjen begynte å ulme. Bålet var heldigvis ikke helt utbrent, det var noen gnister der allikevel! Det trengte bare litt oksygen. Rom for å puste. Så viktig! En lærdom jeg tar med meg inn i 2016.

Ordene er tilbake. Det bobler inni meg. Jeg har lyst til å la dem flomme.

Jeg vil skape. Være kreativ med hode og hender. Ta bilder. Style, rydde ordne.

Sola har snudd. Det går mot lysere tider. Og ordene kiler meg i hodet. De vil ut!

6 kommentarer

 • Svar Julianne 10. januar 2016 at 09:25

  Husk å lytte til magen. Har vært der selv, mange ganger. Derfor er det viktig å være streng med seg selv! Vi er ikke supermennesker. Bare mennesker. Men du verden så vi klarer å få til likevel! Bare ikke hele tiden 🙂 Noen ganger må vi stoppe litt og ha pause. Derfor var det smart av deg å ta en pause! Du er flink, smart og DYKTIG! Husk det 😀

  • Svar KREATIV-I-TET 12. januar 2016 at 19:22

   Ja, det er en lærdom det der, gitt! Pauser er bra og jeg liker pauser. Noen ganger liker jeg dem for godt, så det er nesten så jeg ikke tør å slippe meg ned i dem i frykt for å ikke komme ut av dem igjen. Men jeg merker jo hvor smart det er å sette på pauseknappen i blant, så det skal jeg fortsette å være flink til. Takk for alltid fine og gjennomtenkte ord, godeste Julianne :-*

 • Svar Franciska Munck-Johansen 10. januar 2016 at 12:37

  Bra skrevet Ann Merete!
  Viktig å ta vare på seg selv og gi motivasjonens bål plass og luft til å brenne.
  Men tydelig at ferien gjorde deg godt, for dette var både inspirerende og bra skrevet!
  Lykke til videre 🙂
  Klem F 🙂

  • Svar KREATIV-I-TET 12. januar 2016 at 19:23

   Så fint skrevet, Franciska; «gi motivasjonens bål plass og luft til å brenne». Det likte jeg! Viktig for oss frilansere å ta pauser i blant ja, det er sikkert og visst. Skal bli mye flinkere til det i 2016 😉 Klem!

 • Svar May Hege 11. januar 2016 at 08:09

  Så flott at du klarte å logge av og rense kropp og sjel. Godt nytt år!

  • Svar KREATIV-I-TET 12. januar 2016 at 19:24

   Ja, det var jammen digg, May Hege! Håper du fikk en lang og fin ferie også! 🙂 Godt nyttår, klem fra meg.

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.