mat Ukategorisert

Verdens beste frokost

22. januar 2016

God morgen på fredag!
Hva er vel ikke bedre enn å starte dagen med verdens beste frokost? Dette er ihvertfall favorittfrokosten min om dagen, og jeg kunne ha spist den hver eneste dag om det ikke hadde gått tomt for en av ingrediensene innimellom. Frokosten er superenkel, det er kun fire ting som skal blandes sammen i en skål. Noe kutting av frukt om du ikke går for den enda enklere varianten, da, nemlig bær. Jeg har prøvd både jordbær, bringebær og mango i denne frokosten, men favoritten hittil er nok frisk ananas. Den er saftig og søt, og gir akkurat den tropiske smaken denne frokosten trenger. Ja, eller lunsj da, om du heller vil spise den da. Eller kanskje til kvelds? Du bestemmer.

frokost yoghurt cottage cheese granola ananas

For å lage denne namme-frokosten trenger du:
Cottage cheese (jeg pleier å bruke mager)
Gresk yoghurt naturell (jeg digger den fra Synnøve Finden)
Granola (det sunneste er vel å lage den selv, men jeg må innrømme at jeg foreløpig kjøper den ferdig. Jeg liker spesielt godt «granola with honey and nuts» fra Rude Health)
Frisk ananas

Kutt opp ananasen og ha alt oppi en bolle, mengden av hver ingrediens bestemmer du egentlig helt selv. Nam!

frokost yoghurt cottage cheese granola ananas

Ja, dette var faktisk det første blogginnlegget jeg klarte å få til på EN UKE! Huff.. men grunnen er god: Jeg har vært syk. Jepp, ennå! I begynnelsen av uka fikk jeg nok og gikk til legen for andre gang på to uker, og endelig gadd de å ta blodprøver og sjekke om dette kanskje var noe mer enn en vanlig forkjølelse. Etter hostinga og de altfor tette luftveiene å dømme var det jo det. Heldigvis, må jeg nesten si, viste blodprøvene at det er en bakteriell infeksjon på gang og jeg fikk antibiotika! Nå knasker jeg piller og satser på rask bedring.

Den eneste energien som har vært til overs denne uka har blitt brukt på jobbing med rom123.no. Jeg har fått ha hjemmekontor hele uka og har blant annet skrevet om sengetøy, pledd og planter i sånn halvveis feberrus og med rallende hoste og heavy hodepine. Som frilanser er det jo ikke akkurat noen som betaler sykepenger (så fremt man ikke har bestilt seg en sykeforsikring), så da er det bare å stå på det man kan. Nå føler jeg meg mye bedre og gleder meg til å ha en kreativ helg.

Les også: Fargerik og sunn lunsj: Omelett med spinatblader

PS: Seinere i dag kommer selvfølgelig dagens DIY! Ha det fint så lenge, og kos deg med frokost (eller lunsj) så lenge.

***Ann Merete

2 kommentarer

 • Svar Renate Josefine 22. januar 2016 at 10:36

  Nam det så godt ut!
  Jeg er også fortsatt syk

  • Svar KREATIV-I-TET 26. januar 2016 at 20:15

   Isj, håper du blir frisk igjen snart også! Klem!

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.