interiør stue Ukategorisert

Må interiøret endres hele tida? Vår stue akkurat nå.

24. januar 2016

Å drive en interiørblogg, være interessert i interiør og skrive om interiør – det gjør at man får veldig mange impulser og inspirasjon til å forandre på ting. Jeg tenker at jeg bør vise noe nytt, komme med ny inspirasjon og at nå er sikkert leserne mine lei av å se den samme stua om og om igjen. Allikevel så stopper det ofte for meg der, med tanken. For det er ikke slik at jeg absolutt MÅ forandre på ting. Nei, her er det egentlig litt motsatt. Her får sofa, bord, stoler og skap stå på samme sted som det alltid har gjort. Fordi vi synes det funker og fordi vi helt ærlig hverken har tid eller energi til å forandre på ting hele tida. Spisebordet som egentlig begynner å bli ganske slitt og er moden for enten en oppussing eller utbytting, ja det fungerer jo greit å sitte ved. Størrelsen er akkurat passe til der det må stå, også kan det bygges ut ved behov (men da må vi flytte det ut på gulvet).

stue med gule detaljer

Veggene kunne jo blitt malt, eller skapene blitt byttet ut med en sjenk og hyller. Nytt gulvteppe eller en puff i konjakk? Det er ikke det at jeg ikke tenker på det, men så kjenner jeg litt på at jeg trives med det jeg har og at jeg ikke skal bli en som bytter ut interiøret fordi jeg føler bloggen krever det. Det må jo være fordi vi som bor her ser at det er et behov vi ønsker å oppfylle. Noe vi ønsker å bruke penger og tid på. Hvorfor bytte ut noe som ikke er ødelagt, ikke ser stygt ut eller er fryktelig upraktisk?

stue med gule detaljer

Så blir det kanskje de samme gamle bildene, da. Eller, bildene er jo faktisk nye, men stua ser jo ikke så annerledes ut. Noen nye sofaputer, kanskje. Og planter, eller ting på veggen. De små tingene er lettere å flytte rundt på eller bytte ut, så der skjer det endringer litt oftere.

Jeg er for eksempel ganske glad for at vi ikke endte opp med å selge stuebordet da vi flyttet inn. Jeg hadde faktisk en avtale med ei som skulle komme og hente det, men så kom hun aldri. Jeg hadde lyst til å bytte det ut med et mye nettere og mindre bord, kanskje et rundt et i tre. Men da hadde vi jo mistet oppbevaringsplassen under og muligheten til å sitte med beina på bordet. Jepp, for her gjør vi nemlig det.

stue med gule detaljer

Og kattene bruker klørne sine på sofaen. Og de legger igjen haugevis av hår på sofaputene. Så da blir det litt sånn deretter. Ikke at jeg nøyer meg med mindre, men jeg tenker fornuft og praksis foran design og trender. Og vil gjerne vise på bloggen at det går an å være interessert i interiør og trender, uten å måtte ommøblere, male og kjøpe nytt hele tida. Faktisk bare være fornøyd med sånn det er, fordi det funker.

Er det flere som tenker som meg?

***Ann Merete

11 kommentarer

 • Svar Camilla 24. januar 2016 at 12:14

  Amen

 • Svar Camilla 24. januar 2016 at 12:14

  Amen

  • Svar KREATIV-I-TET 26. januar 2016 at 20:18

   😀

 • Svar Lene 24. januar 2016 at 15:51

  Helt enig med deg, syns interiørverdenen kommer med et press om hele tida kjøpe nytt, fornye. Det er moro med interiør, men trenger man å kjøpe så mye, tenker jeg. Syns du har det veldig fint, og er helt enig med deg, trenger man å bytte ut noe som fungerer så godt? Fin blogg du har, er ivrig leser og syns du er flink! 🙂 Fin søndag til deg. 🙂

  • Svar KREATIV-I-TET 26. januar 2016 at 20:21

   Tusen takk for fin kommentar, Lene 🙂 Jeg føler meg kanskje litt skyldig i det å legge et press på folk om å kjøpe nytt, siden jeg skriver om interiør i et magasin og på en blogg… Men prøver også å fronte gjenbruk, å lage ting selv eller endre på noe man allerede har framfor å hele tiden handle så mye nytt. Egentlig handler jeg veldig lite nytt, hehe 😀

 • Svar maybrittt 25. januar 2016 at 21:06

  Hei! Vil sei meg veldig, veldig enig, særs frå eit miljøperspektiv. Supert at du sett fokus på dette!
  Men eg har ikkje ein einaste pute i sofaen min, så eg lurar på kor du har kjøpt dine, deilege okergule? Er det HAY? Og puffen? (kom også gjerne med fleire gule/okergule/sennepsgule tips om du har, har heilt dilla.)

  Stå på, du må bare fortsette med akkurat det du gjer. INSPIRASJON!

  • Svar KREATIV-I-TET 26. januar 2016 at 20:24

   Ja, det å bytte ut ting bare for å bytte ut er ikke akkurat miljøvennlig, helt enig med deg der Maybritt. Og miljø eller ei, så bør du jo ha ei pute eller tre i sofaen, til å legge hodet på når du hviler? 🙂 Den gule avlange er HAY, ja, og den firkanta er fra Kremmerhuset. Jeg har sett at House Doctor har en lignende gul nå.
   Tusen takk for hyggelige ord, setter stor pris på kommentar! Klem 🙂

 • Svar Phuong Nguyen 26. januar 2016 at 15:11

  Hei hvor har du kjøpt sofaen?
  Hvor stor er den?
  Med vennlig hilsen
  Phuong

  • Svar KREATIV-I-TET 26. januar 2016 at 20:32

   Hei Phoung 🙂 Den er fra Living, og det finnes jo ikke mer.. Men Skeidar skal jo ha noe av det samme, og jeg tror kanskje det er denne sofaen? http://www.skeidar.no/produkter/verona-modulsofa

   Med trebein og en gråbeige farge.

 • Svar Rita 26. januar 2016 at 15:41

  JA!
  Må bare si meg helt enig i den. Jeg forandrer mye for tiden, siden vi har flyttet.. Men ellers så holder jeg meg til å forandre ting fordi vi ser et behov. Fordi det vi har er utslitt, elelr ikke er så praktisk som man skulle ønske. Jeg har faktisk de samme putene i sofaen året rundt, de samme tingene i vinduet (kanskje bytter jeg ut noen planter fordi de dør…), de samme bildene på veggen. Ikke fordi det ikke er mye annet fint der ute, men jeg liker det jeg har og bytter det ikke ut unødvendig.

  • Svar KREATIV-I-TET 26. januar 2016 at 20:48

   Det høres veldig fornuftig ut, Rita. Ved flytting er det jo naturlig at man må forandre litt, noe passer jo ikke lenger, andre ting er modent for utskiftning… Jeg bytter sofaputer (trekk) etter årstidene/sesong, har prøvd å sy noen selv også. Og planter ja, der skulle jeg gjerne fått grønnere fingre. Det dør etter hvert her også dessverre. Jeg synes jo at man kan bytte ut innimellom, men ikke så ofte som man har inntrykk av at enkelte gjør, kanskje 😉

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.