hverdagsliv Ukategorisert

Livet på en lørdag

30. januar 2016

Hei på lørdag!
I dag følte jeg for å ha et litt hverdagslig innlegg. Et litt sånn «dette skjer akkurat nå og sånn har jeg det».

Yes, det er lørdag, det har nok ikke gått noen hus forbi 🙂 Den deiligste dagen i uka, sammen med fredag selvfølgelig. Her henger fortsatt hoste og tette bihuler i. Antibiotikakuren hjalp visst ikke helt.. det er ganske frustrerende, for det eneste jeg orker om dagen er å jobbe. Heldigvis har jobbinga (sånn i tillegg til rom123 og andre småting) bestått av pressevisninger og Oslo Design Fair denne uka, slik at jeg har fått vært litt sosial på jobb også. Det er liksom ikke noe energi igjen til å være så veldig sosial ellers når formen er halvveis og det er mye å gjøre. Jeg veit jeg skreiv at jeg skulle jobbe mindre og være mer sosial dette året, og jeg har forsåvidt prøvd så godt jeg kan å overholde det. Bortsett fra at den tida jeg har jobbet mindre har blitt tilbragt foran TVen eller i senga siden jeg ikke har hatt energi til særlig annet.

rosa ranunkler

Jeg føler sterkt for å få en bedre livsstil om dagen. Det har sklidd for mye ut og det er vanskelig å komme på rett kjøl når det herjer sykdom. Ikke får jeg trent eller beveget meg noe særlig. Jeg sliter bare jeg går opp en bratt bakke, liksom. Kostholdet har også vært så som så. Det er det på tide å ta tak i nå. Først kostholdet, siden treninga må vente til jeg er kvitt luftveisinfeksjonen. Jeg prøver å innføre gode vaner igjen, og tar det litt etter litt. Sånne fryktelig rigide opplegg funker ikke for meg over tid, men å vri på noen spaker etter tur tar meg forhåpentligvis i riktig retning. Målet er å kutte ned på godteri og usunne middager i ukedagene, spise flere og mindre måltider hver dag for å få opp forbrenningen, holde godis og mer usunne ting til én helgedag (hva skjedde med at mathelga varer fra torsdag til søndag, liksom? :-P) og lage mer mat fra bunnen.

rosa ranunkler

Det med å lage mat fra bunnen er liksom et lite nyttårsforsett for meg. Jeg har absolutt godt av å få litt bedre selvtillit på kjøkkenet og må i grunnen derfor bare øve meg litt og bruke mer tid på det. Jeg leste en veldig bra artikkel skrevet av Berit Nordstrand i Kamille for noen uker siden som jeg ble inspirert av. Hun skrev om hvilke matvarer som bidrar til hva i kroppen, hva som bygger opp immunforsvaret og gir oss det vi trenger. Jeg tror aldri jeg har lest en så forståelig og bra artikkel om det, så den dama skal jeg definitivt sjekke ut nærmere. Jeg må bli flinkere til å bruke for eksempel linser, frø, friske urter og andre sunne ting i maten og jeg har absolutt godt av å variere litt mer. Jeg vurderer faktisk et matkurs for å få en boost, kanskje jeg må høre med en av matblogger-kollegene mine i United Influencers?

Så det er mye av det jeg tenker på om dagen. I tillegg til jobbing da, selvfølgelig. Og kreative prosjekter. Og så tenker jeg på venner og familie jeg skulle ringt til og vært sosiale med. Skulle hatt flere timer i døgnet og mer energi, asså! Denne lørdagen er ihvertfall forholdsvis rolig og jeg har satt meg selv på lading i eget selskap. Jeg titter på de vakre helgeblomstene som ble med hjem i går, og det blir jo nesten ikke finere enn ranunkler og eucalyptus, eller hva? De små gleder, altså 🙂

Nå er det vel nok babling her, det var godt å bare skrive litt i vei. Jeg håper DU får en nydelig lørdag, gjør den litt ekstra fin for deg selv og finn på noe å gjøre du har tenkt du skulle gjort lenge!

***Ann Merete

1 kommentar

  • Svar Line (har en drøm) 31. januar 2016 at 13:01

    Håper søndagen er god, og enda litt bedre i formen … :))

  • Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.