matoppskrift

Oppskrift på hjemmelagde, sunne og gode knekkebrød

19. mars 2016

Jeg må innrømme at jeg har vært ganske treg med å teste hjemmebakte knekkebrød. Og det er jo egentlig ganske dumt, fordi det er jo superlett å lage dem! Helt nydelig smaker det også, så nå forbanner jeg meg selv litt for at jeg har gått og trodd at det liksom var supervanskelig og bare utsatt det. Jaja, da kan jeg i hvert fall oppfordre deg som ikke har prøvd det ennå til å bare gjøre det.

Oppskriften jeg har testet ut var en jeg så av alle steder på Snapchat’en til Lene Orvik. Jeg vet ikke om hun har funnet på oppskriften selv eller funnet den noe sted, jeg tenkte uansett jeg ville dele den videre her.

Hjemmelagde knekkebrød

Du trenger:
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl malte mandler
1 dl vann
3 egg
litt salt

Slik gjør du det:
Sett stekovnen på 150 grader.
Mal mandlene i en blender eller lignende og bland det sammen med alt det tørre.
Ha i vannet og rør.
Pisk sammen eggene i en egen bolle og hell deretter opp i «røren».
Bland godt sammen.
Smør røren utover en stekeplate dekket med bakepapir. Denne røren synes jeg ble for mye å ha på kun ett stekebrett, da ble knekkebrødene for tykke. Det ble derfor et lite stekebrett også.
Strø evt. litt havsalt på toppen
Stek knekkebrødene nesten nederst i ovnen, og ha døren bittelitt åpen (da forsvinner fuktigheten ut). La det steke i opp mot eller over 1 time. Det kan være lurt å ta dem ut etter ca. en halvtime og skjære opp firkanter med et pizzahjul. Sett deretter inn igjen og stek resten. Jo lenger de står, desto sprøere blir de, så dette er rett og slett smak og behag (og hvor mye tid du har på deg).

Velbekomme! 🙂

Ingen kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.