hverdagsliv jobb

Sceneskifte og tida framover

19. mai 2016

Innimellom går lufta litt ut av ballongen, og siden jeg begynner å kjenne meg selv forholdsvis bra har jeg lært meg å ikke tvinge luft inn i den før den har fått lappet hullene. Når følelsen av stumhet lammer både skrivefingre og fotoøyet, da skal begge deler få hvile litt. De kan gjerne ta til seg inspirasjon, men de har ikke så mye å dele videre. Det stopper opp i alle kanaler, liksom. Derfor har det vært litt stille her.

Det betyr ikke at det ikke skjer noe ellers, jeg har endelig fått sett noen venner jeg føler jeg har forsømt i lang tid. Skjønt vi er vel enige om at det har vært travelt på begge kanter, så ingen har vel noen skyld i det. Jeg har fokusert på trening og sunn livsstil. På litt hjemlige småprosjekter og faktisk en del søvn. Dessuten har jeg planlagt en haug med spennende jobb framover og kommer til å få realisert enda en drøm i karrieren.

***

Men for å ta det første først; etter å ha jobbet for rom123 på nett i over et halvt år ble engasjementet ferdig. Det som innebar å skrive for rom123.no altså. Jeg har fortsatt rominstagram-spalten i papirmagasinet hver måned og Nytt nå-spalten annenhver. Jeg har også fått tilbake ansvaret for Instagram-kontoen til rom123. Dessuten har jeg laget to sider i det aller nyeste BoligDrøm som er i salg nå, og skal fortsette med det så lenge de vil ha meg. Jeg tok også et ørlite comeback som frilanser for kreativeideer.com i april, men etter en del tankevirksomhet har jeg funnet ut at nettjobbing er gøy, men utrolig krevende. Spesielt om jeg skal holde liv i en blogg ved siden av.

Det er noe med løpende deadlines som gjør at en føler seg konstant på jobb. Man kan egentlig sitte og jobbe 24/7, eller i hvert fall føle at man burde. Det er som sagt gøy, men det er utmattende. Jeg har derfor tenkt, grunnet og bestemt meg for å satse mer på å skrive for papir. Det er jo litt komisk. Verden blir mer og mer digitalisert, også velger jeg å hoppe bakover fra nett til papir. Men jeg har løpt i så mange jobbretninger nå at jeg kjenner det er på tide å velge den veien jeg har hatt mest lyst til hele tida. Og det er klart, det å ikke jobbe på timesbasis hver dag, men heller planlegge leveranser framover i tid – kanskje får man ikke solgt de artiklene man lager heller – er også krevende. Men på en litt annen måte.

***

Jeg velger å tro at verden er en blanding av tilfeldigheter og målrettet jobbing. Disse to kombinert har gjort at jeg har begynt å jobbe sammen med en utrolig dyktig og hyggelig boligfotograf nå. Vi skal reise rundt i landet og forevige flotte hjem, hun bak kameraet, jeg med notatblokk og penn. Eller kanskje jeg skal driste meg til slike nymotens hjelpemidler som PC og diktafon. Det er med skrekkblandet fryd jeg kaster meg ut i nok en utfordring, men jeg har faktisk ganske god tro på at det skal gå veldig fint. Og den trua baserer jeg på erfaringen og nettverket jeg har laget meg de par siste årene.

(Har du et hjem (eller kjenner noen som har et hjem) du føler kan egne seg på trykk i et norsk interiørmagasin må du bare si i fra. Jeg vet det kan være skummelt, men hos meg gjelder ikke Jante) 🙂

***

Jeg er litt i tenkeboksen hva gjelder bloggen også. Jeg vil fortsette altså, jeg må bare bli enig med meg selv om ambisjonsnivået. Hvor skal jeg ta den? Hva skal den inneholde? Hvordan skal den se ut? Jeg savner den, men kan plutselig få aversjoner mot å dele. Den skal være mitt lille koselige prosjekt, men jeg har lyst til at den skal være litt levebrød også. Er det ikke moro lenger, må man prøve å kalibrere litt for å finne ny motivasjon.

Jeg håper uansett du henger med her. Det er gøy å dele, inspirere og engasjere. Jeg kommer ikke til å bli en som jager etter klikk med lurvete overskrifter og blotting av det innerste privatlivet. Men jeg vil dele av meg selv, det jeg gjør, tanker om jobb og livet og selvfølgelig masse interiørinspirasjon.

***Ann Merete

Følg meg på
Instagram: @annmeretes
Snapchat: annmeretes
Facebook: Kreativ-i-tet

7 kommentarer

 • Svar Maren Ingeborg Gråblomst 19. mai 2016 at 21:05

  Høres bra ut! Gjør det du vil aller mest, og det å gå til det analoge (penn og papir altså) høres jo skikkelig trendy ut spør du meg 😉 Masse masse lykke til! Håper vi sees i sommer/ høst 🙂

  • Svar KREATIV-I-TET 22. mai 2016 at 20:46

   Hei Maren Ingeborg!
   Hehe, ja du sier noe. Back to the basics er jo faktisk trendy nå 🙂
   Det er godt å komme til bunns i seg selv og tørre å satse på det man faktisk virkelig vil. Jeg håper og tror vi sees også! 😀

   • Svar Maren Ingeborg Gråblomst 23. mai 2016 at 10:21

    Her blir det i hvert fall mer meg og mer magi og drama (på den spennende gode måten) nesten hver dag! Setter malekosten i spannet igjen nå straks – har blitt übermodig på malingsfronten og følger kun hjertet, og har man førstes begynt med det så er det ingen vei tilbake 😉

 • Svar Nann Karin 20. mai 2016 at 01:17

  Wow,- prosjektene dine tar.nesten pusten fra meg… du har jammen stått på. Spennende å reise rundt i landet med penn, papir, pc eler diktafon..Lykke til! Hyggelig at du titter innom her i blogglandia i ny og ne,- det er på.en måte litt mer personlig visittkort. Uansett hvordan det blir så heier jeg på deg .

  • Svar KREATIV-I-TET 22. mai 2016 at 20:48

   Haha, huff, ja i grunnen meg også. Det har vært mye, men sånn er det nok når man starter opp noe nytt. Man må liksom finne den riktige veien å gå på. Bloggen vil jeg nok alltid ha, her kan jeg dele ordene akkurat som JEG vil. Ikke slik at de skal passe inn i en mal noen andre setter, men helt etter mitt hjerte. Veldig koselig med fine ord og heiarop fra deg, Nann Karin! Klem!

 • Svar Janniche 20. mai 2016 at 10:18

  Heia deg!!
  Så gøy at du satser på papir igjen, DET likte jeg å høre
  Jeg skriver jo litt selv også (f eks i neste Kamille, fnis), og for meg er drømmen å holde meg til papirmagasiner og det analoge. Penn og papir. Jeg tror man når frem på en helt annen måte da, det blir mer «ekte» og «håndfast» på en måte. (Nå må du IKKE tro jeg ikke liker det du skriver på nett også, men det blir noe annet… Litt rotete forklart, men tror du forstår ).

  Gleder meg masse til fortsettelsen din, også litt mer personlige blogginnlegg. Er så nysgjerrig på hvem DU er og hva DU tenker, er jo derfor jeg klikker meg inn til deg

  Ønsker deg en fantastisk helg, måtte den bli fylt med penn, papir, vin og masse sol!

  Stor klem, Janniche

  • Svar KREATIV-I-TET 22. mai 2016 at 20:51

   Hei Janniche!
   Og heia deg også!! Så spennende med Kamille, da skal jeg titte ekstra nøye på bylines altså! Så utrolig gøy å høre at du er i gang med å gjøre det du har mest lyst til også! Heia DEG!
   Skjønner det med ønske om personlige blogginnlegg, jeg ønsker på en måte det selv også. Men så får jeg liksom angst av å tenke på alle jeg kjenner (og sånn halvveis kjenner) som leser bloggen. Rart med det. Jobber meg mot et mål her også, og kommer nok til å finne ut av formen snart 🙂
   Klemmer!!

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.