ikea interiør nordsjö samarbeid styling

En krakk – mange muligheter

14. september 2016

//Reklame – I samarbeid med Ikea

Det jeg liker med å være kreativ er at jeg ser muligheter og potensiale for ting som i utgangspunktet kanskje ikke er så spennende. Se meg på et loppemarked for eksempel; jeg titter under bordene og oppi eskene for å se om det ikke er en sliten ramme jeg kanskje kan pusse opp. Eller kanskje jeg finner et møbel som egentlig var ment som vinstativ, men som jeg tenker at «den kan jeg snu andre veien og bruke som blomsterpotteholder!». Det er en fin tanke, synes jeg, at møbler og ting har en funksjonalitet utover det de egentlig var tiltenkt. Ferdig som spisebord? Hva med å kappe det i to og skru det fast i veggen så du får et konsollbord?

Litt sånn tenker faktisk IKEA også. De vil at folk skal se muligheter med møblene de lager, akkurat sånn som temaet på den nye IKEA-katalogen formidler: «God design er mer enn det du ser».

Så da IKEA lurte på om jeg ikke ville være kreativ med krakken ODDVAR for se forskjellige funksjoner han kan ha, var det midt i blinken. Siden stua vår er omgjort til malestudio om dagen, der jeg står og maler og maler på kjøkkenskapfrontene våre, og resten av leiligheten generelt ser helt bomba ut på grunn av flytteesker og oppussing, måtte jeg lage meg et lite hjørne der jeg kunne vise fram ODDVAR fra sin beste side.

ikea-krakken oddvar

ODDVAR liker for eksempel å være til nytte. Han er ikke så høy, men det er bare fint for da fungerer det å sette litt høye planter oppå han. Plantebord var det første jeg foreslo for han at han kunne være, og til og med Kay Arne kastet seg med i utfordringen. Hva han egentlig driver med utpå hjørnet der veit jeg ikke, men han er nå med i hvert fall.

Har du et tomt hjørne i stua, er det kjempefint å bruke planter i forskjellige høyder for å fylle ut litt. Det kan altså ODDVAR hjelpe deg med.

 

ikea-krakken oddvar

Når det kommer en ny kamerat i heimen, er ikke pusekattene seine med å hilse på. Jeg lurte på om ikke ODDVAR like greit kunne flytte inn og bli kattenes nye kosestol, og det hadde han ikke noe i mot. Med et saueskinn festet på toppen blir det litt mykere for pus å ligge eller sitte oppå der også. Og når ikke pus ligger der kan jo egentlig hvem som helst få hvile stumpen sin nedpå. ODDVAR er ikke vanskelig sånn sett. Kall meg en krakk, som’n sier.

 

ikea-krakken oddvar

Selv om jeg i grunnen liker trehvitt veldig godt, og synes ODDVAR gjorde seg flott i den fargen han er født i, ble både han og jeg ivrige da vi fikk en liten boks med «årets farge 2017» fra Nordsjö (sponset maling). Det var jo ikke sånn at jeg ville kvitte meg med hele ODDVARs identitet, men en touch av Denim Drift ville vel vært stilig? ODDVAR fikk på seg olajakka og synes selv han ble riktig så stilig. Det synes jeg også. Og veldig greit er det jo at han nå kan snus rundt ettersom hvilken farge man har lyst til å se på. Bare blått, bare trehvitt eller helst kanskje begge deler!

Og når ODDVAR begynner å bli lei av både katter og planter, eller rumper for den saks skyld, kan han kanskje få bli et nattbord. Eller et lite sidebord til å ha kaffekoppen på. For ODDVAR er en fin fyr som er med på det meste. Bare han føler han er til nytte.

***Ann Merete

Følg meg gjerne på
Instagram: @annmeretes
Snapchat: annmeretes
Facebook: Kreativ-i-tet

Lagre

10 kommentarer

 • Svar Kari 15. september 2016 at 10:11

  Helt ærlig, syns du dette var kreative forslag? En krakk man kan sette noe på, eller sitte på? Jeg hadde vært skuffa om jeg hadde vært Ikea her. Jeg ble ihvertfall skikkelig skuffa, du kan jo bedre enn dette. Bedre å komme med noe skikkelig enn å komme med slike halvhjerta innlegg.

  • Svar Julianne 15. september 2016 at 21:42

   Helt seriøst, Kari. Hva forventer du at disse bloggerne skal gjøre av underverker med en KRAKK? Det er en KRAKK! Herrefred…
   Siden du kommer med så skarp kritikk, så kunne du vel like gjerne kommet med noen andre kreative forslag i slengen?

 • Svar Lisette 15. september 2016 at 20:49

  Så trist kari at du vil poste en negativ kommentar som dette! Jeg lærte som liten «har du ikke noe positivt å si så la være»… Synes det var kreativt og fin styling med krakk. Bildekvaliteten er super, og jeg likte ekstra godt malingen på det siste bildet. Heia deg!

 • Svar Silje 16. september 2016 at 09:18

  Jeg synes dette var unødvendig krass kritikk, Kari. Og jeg er heller ikke enig med deg. Jeg ser at andre bloggere har snudd og vendt på krakkene for å gjøre de om til noe annet enn det de opprinnelig er men jeg kjenner jeg er litt lei av denne trenden om å gjøre alt mulig om til noe helt annet. Det ser gjerne fint ut på bilder å stable blader eller annet i en krakk som står opp ned, men opplevelsen i det virkelig livet tror jeg er at det ser ut som en krakk som står opp ned. En krakk er faktisk en krakk og den kan man sette ting (eller rumpa) på slik Ann Merete gjør her!

  • Svar Kari 16. september 2016 at 09:46

   Nå var jo oppgaven nettopp å være kreativ og se på andre funksjoner den kan ha enn akkurat det å være krakk da, slik jeg forsto det. Mer utfyllende kommentar har jeg skrevet under.

 • Svar Kari 16. september 2016 at 09:43

  Jeg postet en kommentar med kritikk fordi jeg vet at Ann Merete kan bedre. Jeg har lest bloggen hennes i mange år, men har sett at den gradvis sklir nedover når det gjelder kreative påfunn. Syns den har blitt mer og mer halvhjerta, preget av tidspress og følelsen av at hun MÅ komme med noen innlegg. Dette innlegget følte jeg var akkurat et slikt. Ikea har bedt om kreative påfunn med en krakk. Vel, så må man komme med noe kreativt. Helt enig i at bildene er fine, og fin styling. Der er hun veldig flink. Har ikke klaget på det i det hele tatt. Men det var ikke det som var oppgaven hennes. Ja, jeg kunne kommet med andre kreative forslag, men nå var det ikke meg Ikea betalte for å gjøre en oppgave. Jeg tror nok Ann Merete klarer å se forskjell på konstruktiv kritikk, og bare det å være negativ. Synd at dere andre ikke gjør det. Det er uheldig at det har blitt slik i bloggverden at man alltid tar all kritikk som noe negativt, og at det ikke blir ansett som konstruktivt, som kritikk ofte er. Kritikk er nyttig. Er man livredd for å gi kritikk, går man jo glipp av mange verdifulle innspill og muligheten til å forbedre seg.
  Men ok, kreative forslag med en krakk: sag den i to og bruk toppen som hylle på kjøkkenet eller badet. Stangen mellom beina er flott til å henge håndklær på. Eller noe mye enklere: Sett den opp ned og bruk som aviskurv, eller vedkurv. Sy et fint nett inni så kan den være oppsamling for resirkulering. Mal på noen kokeplater og brytere og vips så har du et lekekjøkken. Fest en hylleplate mellom bena, og kle den inn med stoff fra toppen og ned til platen. Ta løs toppen, fest på skuffeskinner. Vips, et nattbord med oppbevaring. (denne ideen så jeg på en ikeahack-side). Ann Merete: beklager om jeg virket negativ i forrige kommentar, det var som sagt ment konstruktivt.

  • Svar KREATIV-I-TET 16. september 2016 at 17:51

   Hei Kari,
   Først må jeg jo takke deg for at du viser sånt engasjement ved bloggen min og det jeg gjør der. At en trofast og langvarig leser bryr seg om det som skjer på bloggen er jo et stort kompliment 🙂
   Jeg er helt for at man skal kunne gi konstruktiv kritikk, og jeg tar til meg det du sier om at du ikke synes jeg gjorde en god nok jobb med IKEA-krakken.

   Det er helt klart mye mer man kan gjøre med en krakk enn å sette noe oppå den, eller gi den et malingsstrøk. Det jeg dog hadde lyst til å formidle til folk er at det ikke skal være altfor komplisert å fikse på ting eller bruke dem annerledes, så tipsene jeg har kommet med kan hvem som helst gjøre – og det er ikke noe som trenger å ta altfor lang tid eller koste masse penger. Det føler jeg også er litt i IKEA sin ånd.
   Jeg hadde faktisk tenkt å sette den opp ned og oppbevare tapetruller i den, men akkurat den ideen brukte Marthe før meg, så da måtte den skrinlegges. Også hadde jeg kun én krakk, og da var det ikke så lett å både male, sage og gjøre alt for mye med den. Det får være læring til neste gang, at jeg bør ha flere av samme møbel eller ting tilgjengelig.

   Jeg hadde dessverre litt problemer med plassen denne gangen, siden vi driver med oppussing og nedpakking av leiligheten som skal fotograferes og vises til potensielle kjøpere. Da var det litt knapt med plass annet enn i et hjørne i stua, så jeg måtte gjøre det beste ut av det jeg fikk til der 🙂 Jeg ville heller ikke skru noe inn i veggen her eller der, siden vi som sagt skal selge og det ikke er noe heldig å lage midlertidige hull i veggen.

   Jeg er som sagt helt for konstruktiv kritikk, men jeg lurer på hvorfor du må kommentere under falskt navn da? Jeg kan se IP-adressen din og at du ikke heter Kari, og da blir det litt rart for meg å ikke kunne stå for det man skriver med sitt eget navn, når man mener at den kritkken man kommer med er berettiget og på sin plass å ytre.

   At du nå også føler at du må fortelle at bloggen min og jobben jeg gjør med den blir dårligere og dårligere, kjenner jeg at gjør meg trist. Ja, det er jo helt sikkert konstruktivt og sant, men allikevel blir jeg lei meg av å lese det. Det må jeg være ærlig å si. Det kan jo være mange grunner til at en blogg ikke fylles med nyskapende og kreativt kvalitetsinnhold til en hver tid. Kreativiteten går i bølger og det samme med motivasjonen, formidlingslysten og -evnen. Det kan være perioder i livet og personlige ting man ikke ønsker å skrive om, som gjør at man ikke har hverken tid, mulighet, overskudd eller lyst til å blogge noe særlig.
   At du føler jeg presser ut innlegg fordi jeg må, det får være din mening. Selv føler jeg at jeg blogger jeg når jeg har lyst og tid, og når jeg har noe å komme med 🙂 Innlegg om nyheter fra forskjellige merkevarer, eller bilder fra events kommer jeg til å fortsette med. DIYs har det som du indikerer blitt mindre av, og jeg får se hva som skjer med dét. Bloggen er jo ikke en ren DIY-blogg, det er kanskje en blogg som følger meg i de periodene og det jeg har fokus på i livet. Ikke sånn helt på det personlige plan, men med jobb og interesser og litt av det som skjer.

   Kreativitet er jo så mangt, for meg er det både styling, foto, tekst, DIYs, oppussing, ja det å utfolde seg kreativt på mange områder. Innimellom er det mye jobb og siden jobben min er så innmari mye mer kreativ enn før, brukes jeg kanskje litt opp der?

   Håper at du vil se at jeg kan bedre meg, for det vil jeg virkelig. Så er det bare å komme med ønsker om innlegg og hva du savner 🙂

   God helg fra meg 🙂

   • Svar Kari 21. september 2016 at 11:04

    Hei, dette er faktisk mitt navn. Jeg har lånt en kollegas PC, så det er nok den ip-adressen du har fått opp. Jeg står for det jeg sier og ville aldri gjort noe så feigt som å bruke falskt navn. Ellers takk for fint og reflektert svar. Det var ikke min mening å gjøre deg trist. Det kom bare ut fordi jeg faktisk savner dine kreative innlegg. Igjen, takk for svar. God uke og god helg.

 • Svar Inspiration by me 5. oktober 2016 at 14:21

  Jeg syntes det var utrolig kult å male halve! Enkelt eller ei, det funker i hvertfall veldig godt suntes jeg, og krakken får et helt annet preg 🙂

  • Svar KREATIV-I-TET 8. oktober 2016 at 21:44

   Tusen takk for det, jeg synes det ble kult selv 😉

  Legg gjerne igjen en kommentar - da blir jeg glad :)

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.